Artiklis Helena-Reet: “Teen seda, mida armastan” tuli kommentaariumi mitu küsimust teemal: “Kuidas on võimalik 14aastaselt Mainori Majanduskooli astuda?” Mainori Majanduskool on kõrgharidust pakkuv ülikool, kuhu saab astuda peale keskkooli. Uurisime Helena-Reet Ennetilt, kas see on eksitus või kuidas on võimalik, et tema läks kooli juba 14aastasena.

“Jah, see oli erand,” räägib Helena-Reet Ennet Buduaarile. “See vastab täiesti tõele, et läksin Mainorisse enne, kui olin keskkooli lõpetanud. Olin kohe 15 saamas, kui eksamitel käisin. Ma varjasin oma vanust sisseastumiskatsetel ja mind võeti vastu,” räägib ettevõtja ja ajakirjanik Helena-Reet. Sisseastumiskatsed pole Mainorisse sugugi lihtsate killast, aga inglise keelt juba noorest east vabalt valdav ning matemaatika olümpiaadidel auhindu võitnud Helena-Reet tegi need muuseas ära. “Lugesin väga aktiivselt Äripäeva, mis oli 14aastase tüdruku kohta suhteliselt eriline. Nägin kuulutust, et alustab selline firma nagu Mainori Majanduskool ning ilma pikemalt mõtlemata läksin katsetele, vaatamata sellele, et seal olid piirangud, katsed ning kool polnud mitte odavate killast. Loomulikult nõuti seal keskkooli lõputunnistust, aga ma ütlesin, et “toon hiljem”. Sain sisse, aga siis nõuti uuesti. Sain aru, et petta nii pole enam kena ja rääkisin, et tahan tohutult majandust õppida, aga olen tegelikult alles põhikoolis,” avaldab Helena-Reet, kes lõpetas Mainori Majanduskooli kõige esimese lennu kiitusega, aga pidi oma diplomit ootama aasta, sest enne tuli lõpetada ka keskkool.

“Ma lõpetasin Mainori Majanduskooli, kui olin 11.klassis, aga diplomit ma kohe ei saanud. Pidin ootama, kuni lõpetan keskkooli. Peale keskkooli lõppu sain Mainori Majanduskooli diplomi – lõpetasin keskkooli ja ülikooli korraga. Tegelikult lõpetasin ülikooli enne kui keskkooli… Lõputöö kaitsesin teemal “Välismajanduse finantseerimine”. Kaitsesin hindele “5” ja mind kutsuti koheselt  Mainori Majanduskooli ka tööle. Olin ainuke, keda kutsuti,” räägib Helena-Reet, kes on näinud Mainori Majanduskooli loomist Tea Varraku poolt ning ülevõtmist Maie Oblika poolt ning töötanud samas koolis pärast lõpetamist ka ise.

Helena-Reet räägib, et talle teeb nalja, kui aastate eest peeti teda beibeks. “Jah, edev ja ninnu-nännu roosat ja glamuuri armastav olen ma alati olnud – see ei tähenda, et selle kõrval ei võiks natuke ka teadmisi olla,” naerab kahe tütre ema Helena-Reet, kes lisaks majandusele on õppinud ka ajakirjandust ja juurat.