OHMYGOSSIP — Selleks hooajaks on ansambli juurde kutsutud helilooja Liisa Hirsch, kellega koostöös toimuvad kokku kuus avalikku õpituba, kus Liisa Hirsch tutvustab erinevaid heliloojaid ning teemasid, mis on seotud pigem eksperimentaalse mõtlemisviisi ja selle suuna tippheliloojate tutvustamisega.

Vaatluse all on Eestis suhteliselt vähe tuntud heliloojad, kes on samas 20. ja 21. sajandi muusikamaastikku väga tugevalt mõjutanud või mõjutamas (Alvin Lucier, Peter Ablinger, Marc Sabat, Harry Partch, James Tenney, Pauline Olivieros, Eliane Radigue, Antoine Beuger, Jörg, Frey, Christian Wolff, Michael Pisaro).

Ansambel U: esitab igas õpitoas mõne teemaga seotud teose, arutleb kaasa, osaleb diskussioonis. Õpitubadel on kolm eesmärki – ühelt poolt U: omakasupüüdlik huvi end harida ja silmaringi laiendada, teiseks pakkuda seda võimalust ka kõigile huvilistele ja teenida seeläbi muusikahariduslikku eesmärki ning kolmandaks luua tihe side ja üksteisemõistmine ansambli ja helilooja vahel, mis sillutab pinda uue teose loomiseks Liisa Hirschilt ansamblile U: 2017. aasta lõpus.

Esimene õpituba toimub kolmapäeval, 9. novembril kell 19.30 Eesti muusika- ja teatriakadeemias. Oodatud on kõik huvilised.