OHMYGOSSIP — Mari Kalkun on oma senise muusikutee jooksul Jaapanis juba ka varem tuuritanud, kuid seekord antakse kontserte ka duona ning esitletakse koos kandlemängija ja perkussionist Maija Kauhaneniga ansamblist Mari Kalkun & Runorun ühist plaadimaterjali “Tii ilo”. Album ilmus 2015. aastal Soome plaadifirma Rockadillo Records ning Jaapani plaadifirma Afterhours alt, kusjuures tegu on juba kolmanda Mari Kalkuni plaadiga, mis Jaapanis ilmavalgust näinud.

Tema sooloalbum “Vihmakõnõ” valiti 2011. aastal Japan Music Magazine’ is suisa top 5 albumi hulka Euroopa/Roki kategoorias. “On siiras heameel, et nüüdseks on meid ühtlasi valitud mängima ka Põhjamaade muusika eksportsündmusele Hokuo Fest, mille raames Tokyo kontserdid aset leiavad,” kommenteeris Kalkun.

“Tii ilo” on kättesaadav Jaapani suurimates plaadipoodides ning albumi Jaapani versioon sisaldab laulusõnade jaapanikeelseid tõlkeid ja spetsiaalselt Jaapani turu jaoks loodud disaini.

“Öeldakse, et jaapanlastega loodud suhted on eluaegsed ja nendega ongi tekkinud kuidagi väga eriline side. Pärast esimest külaskäiku koos Pastacaga Jaapanisse võtsid mitmed tuttavad Jaapani kunstnikud pika tee Eesti ja minu külastamiseks ette. Esteetikas ja maailmavaates võib leida palju ühist. Kontserdikohad, kus seni mänginud olen, on erakordselt hubased ja loodud ülima stiilitundega,” rääkis lauljatar.

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT