OHMYGOSSIP — Läänemaa keskraamatukogus peetud perepäeval jätkus tegevusi ka nendele, kes veel liiga noored, et lugeda. Juba 13 aastat peetakse Läänemaa keskraamatukogus perepäeva, mille jooksul toimub nii mõndagi, mida igapäevaselt raamatukogust ei leia, näiteks peredele mõeldud joogatund, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

“Eesmärk on tuua pered raamatukokku – tulla juba väikese lapsega, tuleb ema, tuleb vanaema loodetavasti,” rääkis raamatukogu lugejakoolitaja Linda Saarmets.

Vanemad lapsed jõudsid loomulikult uudistama ka raamatukogu kõige tähtsamat paika ehk teostega täidetud suuri riiuleid.

“Mulle meeldivad tehnika- ja loodusraamatud, kuna tehnikaraamatutes on igasugseid ägedaid tehnikaasju ja siis loodusraamatutest saad looduse kohta kõike teada,” rääkis Hendri Olev.

Kõige olulisem on näidata, et raamatukogu on paik, kus külaline alati midagi huvitavat leiab.

“Raamatukogu on koht, kuhu tulla, kus on kodune, kus on hubane, kus leiab huvitavat lugemist, kus saab erinevaid teadmisi ja saab tegeleda ka erinevate muude asjadega,” ütles Saarmets.

Meelelahutusest ei jäänud ilma ka täisealised lugejad – nemad said kuulata tervet rida põnevaid ettekandeid alates üksi reisimise võludest kuni interneti teel raamatute jagamiseni.

 

Allikas: menu.err.ee

Save