Sel aastal saate X-Factor võitnud Elias Hämäläinen on oma nooruspõlves vahele jäänud 26,6 kilo uimastite smuugeldamisega. Sellega on ta aga põhjustanud suurt pettumust oma fännides, seisab ajalehes 7Päivää.

Eliase pere esitas vaimulikku muusikat. ”Meil ei ole kunagi olnud oma päris kodu. Me elasime poole aastast Ameerikas ja kodu oli seal, kus oli peregi,” rääkis Elias ühes saate osas. Mehe vanemad esinesid erinevates kirikutes gospel-lauludega.

Eliasel on fännikirju sadanud sisse nii uksest kui aknast, aga tal ei ole veel aega olnud nendele vastata. Peagi kavatseb ta võtta aega ja need läbi lugeda ning neile vastata. Praegu ootab ta aga väga aega, millal saab minna Hispaania mägedesse puhkama, sest seljataga on väga närviline võistlus.

Kuriteo toimepaneku ajal oli praegune poptäht Elias Hämäläinen (25) 17-aastane. Uimasteid transportis ta olles ”narkokuller”. Kohtus rääkis Elias, et ta oli petetud uimastitranstpordiskeemi. Elias oli küll tajunud, et midagi on nagu valesti, aga reisi korraldanud mees kinnitas kohtus, et Elias oli uimastitest teadlik.

Selle eest määrati Eliasele 350 eurone trahv, millest tollal noormees suutis maksta 100 eurot. Eliasele määrati selle eest 45 päeva trahvi ning lõppkokkuvõttes oli summa 540 eurot.

Nüüd on Elias aga oma blogisse kirjutanud avaliku vabanduse. ”Ilmselt on teil paljudel olnud mahti nüüdseks lugeda minu väärteost. Ma tahan avalikult vabandada oma fännide, lähedaste ja perekonna ees. Mul on väga kahju ja ma kahetsen oma tegu väga.”

Elias arutleb, et väärteo ajal oli ta noor, ega mõistnud selle tegelikku suurust. ”Narkootikumid on väga halvad asjad, ma ei talu neid mingil moel ega kasutusviisil. Need ei kuulu mu ellu mitte mingil moel. Olen oma teo heastanud nii riigile kui iseendale ja ma olen vigadest õppinud. Ma loodan, et minu noorpõlve lollus ei ole eeskujuks teistele noortele ja loodan, et nad ei tee sama viga, et enda elu niidi otsa rippuma jätavad,” kirjutab Elias.