OHMYGOSSIP – Angelina Jolie resümee on juba praegugi pikk ja muljetavaldav, kuid sellega tegus naine ei piirdu. Näitlejanna ja inimõiguste eest võitleja liitub järgmisel õppeaastal Londoni School of Economics’i kollektiiviga.

Angeline Jolie alustab järgmise aasta sügisel tööd külalisõppejõuna mainekas Londoni ülikoolis, kus ta hakkab õpetama magistrantidele ainet „Sõja mõju naistele“. Kursust hakatakse pakkuma tänu 2015. aastal Jolie ja Suurbritannia endise välisministri William Hague loodud naiste õiguste keskusele. Eesmärgiks on arendada strateegiaid, mis toetaksid võrdõiguslikust ja parandavad naiste majanduslikku, sotsiaalset ja poliitist seisundit. Lisaks loengute pidamisele kavatseb näitlejanna võtta osa töötubadest ja alustada enda uurimistööd.

Angelina Jolie, kes on olnud alates 2001. aastast ÜRO Pagulaste Ülevoliniku Ameti hea tahte saadik, loodab, et teised ülikoolidki hakkavad sarnaseid kursuseid pakkuma. „On oluline, et tekitaksime laiema diskussiooni, kuidas edendada naiste õiguseid ja lõpetada nende kuritegude karistamatus, mis peamiselt mõjutavad naisi – nagu seksuaalvägivald konfliktiolukorras,“ selgitas naine. „Ma ootan õpetamist, õpilastelt õppimist ja enda kogemuste jagamist, kuidas töötada koos erinevate valitsustega ja ÜROga.“

Allikas: popsugar.com