OHMYGOSSIP — Erinevate maade, valdavalt küll Lõuna-Inglismaa viljapõldudel esinevad geomeetrilised kujundid, on muutunud omalaadseks väljakutseks. Siiani pole paljastatud nende tegijaid, pole karistatud kahjutekitajaid, pole pädevalt kummutatud müstilisi fantaasiaid nende nähtuste ümber.

Neljakümne aasta jooksul on selle maastiku-grafiti meisterlikkus kasvanud ja nähtus on muutunud maastikuarhitektoonika esteetiliseks osaks. See nähtus omab loodusteaduslikke, bioloogilisi, geoloogilisi, esteetilisi, õiguslikke, müstilisi, religioosseid ja filosoofilisi aspekte.

“Viljaringide mõistatus on huvipakkuv pea igale inimesele ja kohustav erialaekspertidele, niisiis püüame kokku kutsuda erinevate aspektide arutlemiseks mõtteliidreid, et kolleegide ja paljude huvilistega saladusele läheneda,” selgitas sündmust salvestava raadiosaate “Hallo, Kosmos!” autor Ingrid Peek, kes juhib ekspertide arutelu.

Viljaringide teemalisse arutelupaneelile oodatakse lisaks linnakodanikele ja õpilastele mõtteliidreid erinevatest eluvaldkondadest: füüsikud Jaak Kikas ja Taavi Vaikjärv, religiooniteadlane Toomas Erikson, ufoloog Igor Volke, semiootik Mihkel Kunnus, folklorist Kristel Kivari, bioloog-botaanik Sirti Saar, etnograaf Ahto Kaasik, ruumikujundaja ja tööstusdisainer Aleksander Jakovlev ning ajakirjanik Juhan Aare.

Ürituse alguses vaadatakse filmi 2016. aasta Inglismaa viljaringidest, millele järgneb arutelu.

Sissepääs on tasuta.