OHMYGOSSIP — Ingrid Puusta nädala algul ajalugu, kui ületas Läänemere surfates. Naine tunnistas, et rohkem kui kümme tundi kestnud retkel ei tundnud ta hirmu kordagi. “Hirmu mul mitte kunagi ei tekkinud ja ma kogu aeg mõtlesin, millal mul külm hakkab, aga ei hakanudki külm,” kirjeldas Puusta oma emotsioone ETV saates “Ringvaade”.

Puusta püüdis Rootsist Eesti poole startida kolmel korral. “Kaks korda proovisime, need luhtusid. Esimene kord oli kaatriga probleeme, teine kord tuul sai otsa ja kolmas kord olid mõlemad korras,” meenutas Puusta ajaloolist sooritust.

Purjetaja startis pühapäeva hommikul Rootsist kell 07.37 ja finišeeris kell 21.25. Distants oli veidi üle 185 km. Distantsi tippkiiruseks sai kuni 40 kilomeetrit tunnis. “Energiat läheb siis rohkem, sest sa pead seda lauda jalgadega kinni hoidma ja tasakaalu hoidma,” kirjeldas ta oma sõitu.

Merel ei olnud Puusta (pildil) aga päris üksi, teiste hulgas oli tal kaasas Külli Haav kaldatiimist ning Jaan Lukk. Haav tunnistas, et kui idee üle lahe sõita lagedale käidi, oli see isegi tema jaoks liiga hull idee. Lukk lisas, et merel polnud midagi lõbusat. “Tegelikult ei ole lihtne vaadata sportlast, kui ta teeb sellist pingutust,” tõdes ta.

Puusta retke eesmärk oli toetada puuetega inimeste purjetamisvõimalusi. Pühapäeval on viimast päeva avatud annetusliin 9007019, millele saab erivajadustega inimeste purjetamistreeninguteks annetada viis eurot.

 

Allikas ja fotod: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT