OHMYGOSSIP — “Esinesime Brasiilia suuruselt kuuenda linna Belo Horizonte kesklinnas, silla all. See oli väga äge kontserdikoht. Rahvast oli umbes 2000 ringis,” räägib torupillimängija Sandra Vabarna, kes sai pärimusmuusikabändiga Trad.Attack! maailmakaardil taas ühe linnukese kirja.

Brasiilias veedetud nädala jooksul andiski Trad.Attack! ühe kontserdi. Tegu oli esitlusfestivaliga, mis tähendab, et esinemine oli suunatud nii kohalikele elanikele kui ka muusikatööstuse saadikutele üle maailma. „Seal olid kohal meie jaoks eksootilisemate turgude – Mehhiko, Brasiilia, Tšiili, Lõuna-Aafrika – esindajad,“ jutustab Sandra Õhtulehele. Üritus sarnanes tema sõnul aga üldjoontes Eestis toimuva Tallinn Music Weekiga.  „Korraldajad tulid meile pärast ütlema, et nad pelgasid alguses, kuidas brasiillased meid vastu võtavad. Nad ei saa ju eesti keelest aru ja ka muusikaline kõlapilt on hoopis teine, kui nad on harjunud,“ ütleb lauljatar. „Aga korraldajad olid väga rahul, sest publik kuulas, tantsis ja aplodeeris,“ õhkab Sandra. „Ka esindajatele meeldisime ja praegu hakkavadki meil läbirääkimised mitme festivaliga,“ selgitab ta, et uusi esinemiskutseid peaks tänu sellele festivalile tulema veelgi. „Festival Tšiilis kinnitati juba ära.“

Avafoto: Brasiilias toimunud esitlusfestivalil andis Trad.Attack! kontserdi silla all. Kuigi koht võib tunduda veider, kuulas neid seal ligi 2000 inimest. (Erakogu)

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT