Superstaar tunnistab üles, et tal on pokkerilaua taga istudes eelarvamusi. Naised on seal vähemuses ning mehed alahindavad neid pidevalt. Vanessa Rousso sõnul pole ta ise sugugi parem. “Ma alahindan alati teisi tüdrukuid pokkerilauas,” ütleb ta portaalile PokerStars.com.

Ühest küljest on Vanessa Rousso intelligentse naise võrdkuju, omades ülikoolidiplomit majanduses, politoloogias ja õigusteaduses. Kuid pärast läbilööki sai temast ühtlasi ka pokkerimaailma suurim seksisümbol, mille tipphetkeks olid ujumistrikoodes pildid ajakirjas Sports Illustrated.

See roll polnud endisele tuupurile sugugi mitte tavaline. “Ei, ma ei oska siiamaani näha ennast kui mingit seksisümbolit. Mulle tundub väga imelik, et inimesed mind niimoodi nimetavad. Aga sellest pole midagi, pokkerimaailm on juba oma olemuselt glamuurne ja kergesti juhtub, et mõningaid mängijaid selliste epiteetidega nimetama hakatakse.”

Ekstreemselt meeste poolt domineeritavas pokkerimaailmas on tavaline, et naissoost mängijaid alahinnatakse ja kõrvale tõrjutakse, vaatamata sellele, et nad nagu ka Vanessa Rousso, on saavutanud vägagi häid tulemusi parimate mängijate vastu mitmete aastate jooksul. Ka Vanessa pole neist parem: “Seda, et oled naisterahvas, tuleb ära kasutada.  Ma olen sügavalt veendunud, et mehed alahindavad mind. Ise alahindan ma alati teisi tüdrukuid pokkerilaua taga ja eeldan, et mehed teevad sedasama minu suhtes.”