Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfond, mis tähistab 18. mail 2010 oma kümnendat tegevusaastat, on toetanud erinevate heategevusprojektide ja heade annetajate abiga uute ilmakodanike sündi tänaseks ligi 8 miljoni krooni ulatuses.

Kõige suuremaks ja õnnestunumaks saavutuseks peab Toetusfondi tegevjuht Kadri Karula Perekeskuse rajamist Pelgulinna Sünnitusmaja juurde. “Kuigi meil on olnud rahaliselt kaalukamaid projekte, siis Perekeskuse idee ellukutsumine 2004. aastal ja järjekindel taganttõukamine kuni Perekeskuse valmimiseni 2009. aastal on olnud üks olulisi verstaposte kogu Toetusfondi tegevuses. Perekeskuse täituvus esimesest avamispäevast alates näitab, et sellist turvalist treeningukeskkonda lapseootel ja väikelastega peredele oli tõesti vaja,” lausus Karula.

Kümne aasta jooksul Pelgulinna Sünnitusmaja toetuseks korraldatud suurematest projektidest võib nimetada erinevaid – on ostetud vajalikke seadmeid, teiste seas veregaaside analüsaator, ultrahelikirurgia süsteem jm, on kaasa aidatud vanemahariduse edendamisele läbi Sünnitusmaja Perekooli, renoveeritud arstide töö- ja puhkeruume jne.

Kõiki neid saavutusi ei oleks ilma toetajate-sõpradeta. “Südamlikud tänud kõigile eraannetajatele, ettevõtetele ja kaasaaitajatele, et oleme teie abiga ilusaid tegusid teha saanud,” on Kadri Karula tänulik.

Toetusfond tähistab oma 10. tegevusaastat sportlikult, osaledes koostööpartnerina tänavusel SEB Maijooksul, kus Toetusfondi esindab patroon Laine Jänes. “Tervisesport ja terved eluviisid sobivad hästi kokku toetusfondi vaadetega. Meile on samuti oluline nii noorte naiste kui ka meeste tervis, sest siis on ka sündivatel lastel rohkem eeldusi tulla siis ilma tervemate ja tugevamatena. Kutsume kõik oma toetajaid värskes õhus tervislikult aega veetma!” märkis Jänes.

Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfond jätkab tegevust, soovides jätkuvalt toetada nii Pelgulinna Sünnitusmaja kui aidata kaasa ühiskonna muutumisele avatumaks ja hoolivamaks. Kuna on lapsi, kes elu alguses abi vajavad, kogub Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfond annetusi, et osta vastsündinute elustamislaud. Elustamislaua abi vajab ligi 500 last aastas.

Kõige lihtsam viis toetamiseks on helistada annetustelefoni numbritel: 900 6000 – annetuse suurus 25 krooni, 900 6100 – annetuse suurus 100 krooni.