Mai lõpul toimuvate Moskva kultuuripäevade raames esinevad Tallinnas muusikateatri Helikon-Opera solistid ja noor viiulivirtuoos Aljona Bajeva.

Kahe pealinna ooperilauljate paremikku ühendavast Moskva kultuuripäevade avakontserdist ?Kahe linna duett? on võimalik Rahvusooperis ?Estonia? osa saada teisipäeval, 25. mail kell 19. Piletid hinnaga 150/300 krooni on müügil Estonia kassas ning Piletilevi ja Piletimaailma müügipunktides.
Suurejoonelisel galakontserdil kõlab Prokofjevi, Donizetti, Straussi jt muusika, dirigeerivad Konstantin Tšudovski ja Mihhail Gerts. Lavastavad ja konfereerivad Dmitri Bertman ja Neeme Kuningas.

Kolmapäeval, 26. mail kell 19 annavad Estonia Kontserdisaalis kontserdi ?Serenaadid Moskvast? dirigent Vladimir Ziva, solist Aljona Bajeva (viiul) ja Tallinna Kammerorkester, kavas Mozarti ?Väike öömuusika?, Mendelssohni viiulikontsert d-moll ja Tšaikovksi ?Serenaad?. Sümboolse hinnaga (50 krooni) pletid on müügil Eesti Kontserdi kassas, Piletilevi ja Piletimaailma müügipunktides.

Moskva muusikateatri Helikon-Opera asutas 1990. aastal Venemaa rahvakunstnik Dmitri Bertman. Helikon-Opera on nüüdseks populaarne ka välismaal – Austrias, Suurbritannias, Hispaanias, USAs, Prantsusmaal ja mujal. Arvukad retsensioonid tõestavad, et see teater on osa maailma muusikaelust. Helikon-Operaga on teinud koostööd tänapäeva silmapaistvaimad muusikud nagu Mstislav Rostropovitš, Roberto Alagna ja paljud teised.

Aljona Bajeva mängib aastast 1723. pärineval Stradivariuse viiulil. Teda peetakse tänapäeva noorte interpreetide hulgas haruldaseks andeks, mida kinnitavad hulgalised grand prix“id ja kuldmedalid üle maailma toimunud konkurssidel.

Suurte kogemustega dirigent Vladimir Ziva on teinud koostööd selliste vene kultuuri muusika legendaarsete nimedega nagu pianist Svjatoslav Richter ja lavastaja Boriss Pokrovski. Ta on juhatanud märkimisväärseid ooperiprojekte Moskvas ja Viinis ning olnud mitmete vene ja välismaa orkestrite peadirigent.

?Esimest korda Tallinnas toimuvad Moskva kultuuripäevad on kahtlemata kogu Eesti jaoks tähelepanuväärseks kultuurisündmuseks,? ütles linnapea Edgar Savisaar.

Moskva kultuuripäevad Tallinnas kestavad 25. maist 27. maini. Moskva kultuuripäevade programmis on kuus kultuuriüritust, esindatud on žanrid ooperist kuni džässi ja rahvakultuurini. Ühes kultuurikollektiividega saabub Tallinna ka Moskva linna ametlik delegatsioon linnapea asetäitja Valeri Vinogradovi juhtimisel.