OHMYGOSSIP — Loomade eest seisavad moeloojad Reet Aus, Margaret Kodusaar, Kalle Aasamäe, Kätlin Kikkas, Perit Muuga, Marilin Sikkal, Tiiu Roosma ja Kadri Vahe. Fotode autor on Juta Kübarsepp ja kujundajaks Tõnis Aaliste.

Projekt on osa pikaajalisest kampaaniast “Olen loomade poolt!”, mis toetab püüdlust esitada parlamendile seaduseelnõu karusloomafarmide keelustamiseks Eestis.

Kõik kampaanias üles astunud moeloojad liitusid ka rahvusvahelise Fur Free Retailer programmiga, milles osalevad disainerid, moemajad, rõivaketid ja kauplused ei tooda ega müü ehtsast karusnahast tooteid.

Karusnahavabade põhimõtete kehtestamisega ühinevad Eesti moeloojad selliste tuntud tippbrändide ja kauplusekettidega nagu Armani, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Stella McCartney, H&M, Esprit, Lindex, Etnies, O’Neill ja teised. Kokku on karusnahavaba programmiga liitunud ligikaudu 300 ettevõtet üle maailma. Fur Free Retailer programmi esindaja Eestis on MTÜ loomade eestkoste organisatsioon Loomus.

Parasjagu käimasolev rahvusvaheline petitsioon karusloomafarmide keelustamiseks Eestis on kogunud juba üle 28 000 allkirja.

Karusloomafarmid on tänaseks keelustatud Inglismaal, Põhja-Iirimaal, Austrias, Horvaatias, Hollandis, Sloveenias ja Bulgaarias. Osaliselt on karusloomafarmid keelustatud Taanis, Šveitsis, Rootsis, Itaalias ja Uus-Meremaal. TNS Emori läbiviidud uuringu kohaselt ei poolda 58 protsenti eestimaalastest karusloomakasvandusi.

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT