Sõnajalad ostsid oma Tallinna ja Saaremaa kodude vahet väisamiseks helikopteri Rotorway Exec 162F. Suureks sündmuseks seda ei peeta, sest ise võrdlevad Sõnajalad ostu murutraktori ostuga ning ei pea paarimiljonilise kopteri ostu märkimisväärseks.

«See on väike helikopter, mis sest rääkida – aiatraktorist me ju ei pajata meedias. Helikopter on samasugune töövahend,» ütleb Andres Sõnajalg (49). Samas tunnistab mees, et tegemist on vajaliku asjaga, et vältida praamijärjekordi. Kahekohaline kopter katab vahemaa Tallinnast Saaremaale ühe tunniga ja lennule kulub umbes 30 liitrit bensiini, kirjutab Kroonika.

«Load on alles tegemisel, praegu on teooria. Sel nädalal pääseme rooli, 45 tundi tuleb lennata koos instruktoriga. Maanduda saab sellega oma koduõues,» kiidab Oleg Sõnajalg (49).

Hinda ta ei avalda. Tegemist on pisut kasutatud ligi sada tundi sõitnud helikopteriga. «See on, nagu auto oleks sõitnud 3000 kilomeetrit,» iseloomustab Oleg.

Rotorway Exec 162F on sama tüüpi kopter kui Robinson R22, mis internetilehekülje Robinsonheli.com andmetel maksab 2,5 miljonit krooni, ja selle hoolduskulud on aastas 88 000 krooni. «Meie oma on veidi soodsam,» märgib Oleg.