OHMYGOSSIP —  Ainsa Eesti lauljana Eurovisionist suuremat kasu lõiganud Maarja-Liis Ilusa rahvusvaheline karjäär sai alguse just pärast lauluvõistlust, ent kuigi menu saavutati nii Jaapanis kui Aasias, ei sündinud Maarjast ilmastaari, kirjutab Õhtuleht.

1996. aastal koos Ivo Linnaga kodumaad esindanud Maarja oli vaid 15aastane, kui Universal ta avastas. Plaadifirma Rootsi endine tegevjuht Gert Holmfred ütleb, et algusest peale oli suurimaks väljakutseks Maarja tasasus ja tagasihoidlikkus. “Ta ei suhelnud eriti, välja arvatud siis, kui ta seisis mikrofoni ees. Tal oli nii välimus kui hääl,” meenutab Holmfred Kanal 2 saates “Eesti staarid suure läbimurde ootel”, kelle sõnul avastati pärast põgusat koostööd, et Maarja ilmselt Skandinaavias edu ei saavuta, kuid mujal maailmas tasub proovida.

“Olin liiga noor ja sattusingi ajale, et ühel hetkel ei olnud sellist hiilgeaega. Ja võib-olla ka enda teadmatus ja oskamatus, kuidas saanuks sellest kõigest kasu lõigata,” mõtiskleb Maarja, miks ta pärast lepingu katkemist kodumaale naasis. “Sain aru, et mida edukam oled, seda rohkemast sa loobud: oma ajast, perega koos olemisest. Ja minu jaoks alati on köitev olnud Eestis tegutseda. Praeguses eas ma ei igatsegi sellist kohvri otsas elamist,” lõpetab Maarja.

Avafoto: Maarja-Liis Ilus (Scanpix/ Toomas Huik)

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT