OHMYGOSSIP — “Ringvaate” stuudios esitles enda värsket raamatut “Köögiviljarikkad road ehk kuidas küpsetada Trooja hobust” kokk Margit Härma.

“Tegelikult paljudel köögiviljadel on natukene halb maine, mis on tihti täiesti põhjendamatu – köögiviljad on imemaitsvad, kui neid teha väga hästi,” ütles Margit Härma “Ringvaates” köögiviljade kaitseks. Neli aastat tagasi viis Härma “Ringvaates” läbi ka katse, kus ta pani lihast toituva mehe sööma juurvilju. “Kusjuures värske raamat sai alguse just sellest eksperimendist, sest see näitas, et maitsvad retseptid ongi vajalik võti,” kinnitas Härma ja lisas, et kuigi paljud inimesed ütlevad, et juurviljade tegemine on keeruline ning need ei ole maitsvad, siis tegelikult nad eksivad.

Marko Reikopile pakkus ta “Ringvaate” stuudios lillkapsapitsat, mis saatejuhti meeldivalt üllatas. “Mulle ei meeldi muidu Itaalia köök, kuna seal on liiga palju saia, aga praegusel juhul on tõesti meeldiv, kuna sa oled saia välja jätnud,” ütles Reikop Härma kaitseks. Samuti selgitas Margit Härma, et üheks huvitavaks tervislikuks toiduks on peakapsaasta. “Kui pastas on palju süsivesikuid, rasva ja jahu, siis mina teen pastat niiviisi, et asendan ühe osa lihtsalt kapsaga – see peab olema selline eriti noor salatikapsas, kust ma lõikan pisikesed ribad.”

 

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT