OHMYGOSSIP — Sireeni dirigendi Tiiu Sinipalu sõnul kujuneb esitluskontserdist müstiline teekond avastamata maadele (ld terra incognita), mida aitavad lisaks muusikale kaardile kanda valgus- ja videokunstnik. “Endale omaselt oleme rikastanud plaati põnevate näidetega žanrite ülesest koostööst ja seda saab kuulda ja näha ka kontserdil,” lisas Sinipalu.

Kontserdil tuleb ettekandele koori kogu esimese plaadi materjal, sh uudislooming noortelt Eesti heliloojatelt Maria Kõrvitsalt ja Sander Pehkilt ning kaks elektroonilist teost, mis lindistatud koos elektroonilise muusika duoga Algorütmid. Sander Pehki ja Algorütmide koostöös valminud teose “?????????” (Kahetsus) sõnade autor on punkbändi Junk Riot solist Vadim Ivanov.

Sireeni teise dirigendi Ülle Tuisu sõnul soovib koor oma esimese plaadiga näidata koorimuusika mitmekülgsust ja paindlikkust. “Jäädvustasime plaadile teadlikult võimalikult erineva käekirjaga heliloojate loomingut, mis näitavad nii Sireeni aga ka naiskoori kui instrumendi võimekust,” lisas Tuisk. Kõrvitsa ja Pehki teostele lisaks saab kuulda laule heliloojatelt nagu Robert Schumann, Igor Stravinski, Knut Nystedt, Eric Whitacre ja Lembit Veevo.

Nii plaadil kui esitluskontserdil teevad kaasa helilooja Tõnu Kõrvits, Algorütmid ning instrumentalistid Marten Altrov, Tiit Joamets, Kaido Kopli, Johannes Sarapuu, Marion Strandberg, Kaisa Vaagen, Sandra Vaagen ja Mari Visnapuu.

Kontserti ilmestavad Rihhard Krüüneri videod ja Meelis Lusmägi valgusmängud, liikumise on seadnud koreograaf Kadri Sirel.

Koor on osalenud kahel järjestikusel aastal festivalil Tallinn Music Week – andes ühiskontserdi elektroonilise muusika grupiga Algorütmidega Põhjamaade esimesel klassikalise muusika reivil ning esitledes Briti punkbändiga The Membranes nende uusimat albumit “Dark Matter/Dark Energy”. Koor on saanud võite ka koorikonkurssidel: kammerkooride festivali A-kategoorias (2016), 2. koht rahvusvahelisel koorifestivalil “Tallinn 2015” ja “Tallinn 2013”.

Plaadiesitluskontserdiga tähistab koor oma viiendat sünnipäeva.

Allikas: menu.err.ee
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i seltskonnauudiseid SIIT