OHMYGOSSIP — Nutiseadmed on inimestele üpris tugevat mõju avaldanud, mistõttu on kahjuks lapsed jäänud paljudes peredes tagaplaanile ja tähelepanuta, vahendab Ilta-Sanomat.

Tarja Ruohonen avaldas hiljuti ühe kurva loo, mille tõestajaks ta oli. Ruohonen oli rongis pealtnägijaks olukorrale, kus lapsevanem oli end aheldanud iPadi külge ning ei teinud oma lapsest tervelt 40 minutit välja. “Süda hakkas verd tilkuma, kuidas lapselt võeti kogu rõõm ja elujõud, mida ta vajab hiljem täiskasvanueas,” kirjutab naine.

Teksti teine näide räägib juhtunust, kus lapsele anti iPad, et ta sööma meelitada. Ruohonen ei mõista, miks laps peaks üldse söömise ajal nutiseadmega tegelema. “Väike laps on kui käsn, kes imab endasse kõik, mitte ainult silmade ja kõrvadega. Seetõttu on oluline olla lapsega koos ja ühenduses. Laps vajab juba väikesest peale häid, normaalseid elulisi oskuseid ja eeskujusid.”

Kolmas huvitav näide jälle selline, mida samuti kohtame iga päev. Naine nägi rõdu peal olles üsna huvitavat vaadet, kus remondimehed olid puhkepausile tulnud. “Hiljuti olid õue peal kuus meest kohvipausil, kellel viiest oli lisaks kohvitassile käes ka suits ning mobiiltelefon. Hasartmängud olid hoo sisse saanud. Töömeestel polnud puhkepausi ajal üksteisega mitte mingisugust suhtlust. Mida küll võis mõelda see üksik töömees, kes seisis kõrval kuuendana lihtsalt kohvitassiga.”

Ruohonen´i meelest luuakse ilma tarbetuid vidinaid ja müügimehed müüvad täielikku jama. Inimesed ei mõista olla kriitilised ja teha normaalseid valikuid.

Avafoto: OHMYGOSSIP