OHMYGOSSIP – Avaliku elu tegelased on lõpuks mõistnud, et nende tegevus on eeskujuks paljudele inimestele, mistõttu on nad hakanud oma mõjuvõimu positiivselt kasutama, et saavutada ühiskonnas muutuseid, mis kõigi elu parandaksid. Hiljuti võttis ajalehes The Huffington Post sõna Renee Zellweger, keda paneb muretsema tänapäeva meedia ja selle mõju inimeste mina-pildile.

2014. aasta oktoobris lahvatasid kuulujutud, et Oscari-võitjast näitlejanna on kasutanud ilukirurgia abi ja lasknud enda silmalauge lõigata, et saavutada nooruslik välimus. Zellweger peab selliseid jutte tähtsusetuteks ja suunab oma tähelepanu pigem meedia reaktsioonile. „Sellest kõigest sai põhjus, miks võtsin osa järgnevates uudiselugudes, mis rääkisid enda välimuse aksepteerimisest ja naiste allumisest sotsiaalsele survele, kuidas naine peaks välja nägema ja vananema,“ kirjutab Zellweger. Naisele tekitab muret, kuidas kollased uudised on endale välja võidelnud koha peavoolumeedias.

Renee Zellweger toob oma essees välja, et kuigi silmalõikust puudutavad lood olid enamasti valed, siis tuleks tähelepanu pöörata topeltstandartitele, mille tõttu on just kui aksepteeritav hinnata naisi – ükskõik, kui edukad ja lugupeetud nad ka poleks – nende välimuses esinevate vigade järgi. Zellweger peab sellist sõnumit eriti problemaatiliseks, kuna see põhjustab rohkelt muresid eelkõige nooremas põlvkonnas ja kergesti mõjutatavate inimeste seas. Normidele vastavus, eelarvamused, võrdsus, enesearmastus, kiusamine ja tervis on vaid üksikud teemad, mis naise arvates tähelepanu väärivad.

Näitlejanna lõpetab enda essee üleskutsega rääkida rohkem tänapäeva inimese soovist näha, kuidas alandatakse teisi, rünnates nende välimust ja iseloomu ning kuidas see kõik mõjutab noori inimesi ja püüdluseid võrdsuse saavutamiseks.

Allikas: refinery29.com
Foto: Twitter (@THR)