Jaanuaris olevat politseile vahele jäänud autoroolis purupurjus odaviskaja Andrus Värnik. Vihje saatja andmetel tuvastati maailmameistril 1,5-promilline joove, juhtunu asjus algatati väärteomenetlus ning et Värnik jäi pooleks aastaks ilma juhiloast.

Elu24 võttis ühendust Värnikuga ning uuris, kas vihje tema joobes roolikeeramise kohta vastab tõele. “See on mingi ila, see on mingi oksejutt,” vastas Andrus Värnik.

Värnik kinnitab, et ka load on tal alles. “P*ska pole mõtet ajada. Sellistele inimestele tuleb vastu pead anda, kes seda ila levitavad. Jutte on igasuguseid. Mine p…i! Mul on eralennukid, mul pole juhilube vajagi!”

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Harrys Puusepp aga kinnitab vihjaja sõnu. “Tõepoolest, info vastab tõele. Põhja prefektuuri patrull tabas Andrus Värniku autoroolis alkoholi tarvitanuna 16. jaanuaril Tallinnas Tehnika tänavalt.

Politsei karistas teda 12 000 krooni suuruse rahatrahvi ja juhtimisõiguse äravõtmisega neljaks kuuks. See otsus ka 30 päeva möödudes jõustus. Karistus on täielikult kantud, kui otsuse jõustumisest on neli kuud möödunud ehk juulikuus.”