OHMYGOSSIP — Soome näitleja Riku Nieminen postitas Facebooki foto, kus poseerib oma uue autoga. Foto kirjeldusse on ta kirjutanud üsna isikliku loo, kus kirjeldab nukravõitu lapsepõlve, vahendab Iltalehti.

“Öeldakse, et materiaalsus ei too õnne. Ma olen erineval arvamusel. Kui olin veel väike laps, mäletan, kuidas mu armas ema, kes kasvatas mind põhimõtteliselt üksi, arvutas iga kuu taskuarvutiga meie kahe inimese pere eelarvet kokku. Kas jagub ikka piisavalt raha üüri, toidu, bensu jaoks ja et saaksime nädalavahetusel käia sugulaste juures,” kirjutab Nieminen.

Peres oli rahaga kitsas ning kapid ei olnud alati toitu täis. “Pesud pesti ühis pesuruumis, nõud harjaga. Meil oli telekas ja VHS salvestaja, mis tähendas minu jaoks kõike. Need kokku olid mu jaoks unelm, unistustemaa – paik, kus kõik sai teoks, koht, kuhu kaduda, kust leida tähendus. Filmid, multikad, loodussaated – ma soovisin, et sealne vaadatu oleks reaalsus, tahtsin selles maailmas elada,” kirjutab Nieminen.

Nieminen´i ema kannustas poissi alati õppima, et ta saaks oma unistused täide viia. “Ma rääkisin sellest unistusest emale ja ta kannustas mind kohusetundlikult läbi käima põhikooli, keskkooli ja seejärel minema Teatrikõrgkooli ja vaatama, mis edasi saab: “Võib-olla siis pääsed sinna telerisse ja filmidesse,” ütles ema.”

Rahuvalvajana töötavat isa nägi poiss vaid kord nädalas. Umbes samal ajal ostis isa omale e-sarja universaal Mersu. “Isa oli mu jaoks superkangelane, mees, kes läheb konfliktipiirkonda tagama, et midagi halba ei juhtuks. Ja see auto oli teleka ning filmide kõrval hoopis teine asi, kui toit, varased ärkamised ja koolikiusamine. See oli hingeline ja materiaalne luksus, peatunud hetk isa ja poja vahel. Selle auto enesekindlus, võim ja stabiilne liikumine korvasid selle aja, kui olin isast lahus. Ebakindlus, kas me üldse oleme isa ja poeg kadusid alati sel hetkel, kui istusime seal autos,” kirjutab Riku.

Hingemineva teksti lõpus kirjutab mees, et on oma 26 eluaasta jooksul saavutanud hea karjääri näitlejana. Sellegipoolest arvutab ta kinnismõttena oma pere sissetulekud ja väljaminekud läbi. Nieminen sai lubada oma perele e-sarja universaal Mersu ning on selle üle õnnelik.

 

Loe lisaks:
Riku Nieminen esinemistest: Ei naudi Munamehena esinemist
MTV3-e kanalil jooksnud sari Putous kujunes paljude televaatajate lemmikuks ning sealseks võitjaks osutus andekas Riku Nieminen, kes esitas Munamehe rolli. Riku sai pärast saate lõppemist hulgaliselt pakkumisi, mis teda karjääriredelil ülespoole suunaks, kirjutab Metrolive.

Soomes Munamehena tuntuks saanud Riku Nieminen hakkab osalema tulevases politseisarjas
Soome näitleja Riku Nieminen sai enam tuntuks, kui ta osales meelelahutuslikus saates Putous ja esitles seal end Munamehena. Praegu on Munameest kehastav Riku tulevases uues politsei teemalises 12-osalises sarjas, millele on käsikirjutuse teinud Joona Tena ja Timo Varpio, kirjutab Metrolive.

 

Save