Peida mänguasju, kõdita oma beebit jalatalla alt, lase tal enda peal ronida. Lihtsaid mooduseid  beebi arendamiseks on palju,  nõu annab parents.com.

Uurimused on näidanud, et juba vastsündinud oskavad jäljendada kergeid liigutusi. See on näide varajasest probleemilahendamisest.

Hoia oma beebi ees kahte pilti, mis sarnanevad teineteisega kuid on natuke erinevad. Natukese aja pärast näeb ka beebi erinevusi ning see treenib teda tulevikus tähti meelde jätma.
 
Laula oma lapsele ja lase tal muusikat kuulata. Mitmete teaduslike uurimustööde alusel teevad rütm ja muusika matemaatika õppimise lihtsamaks.

Kõdita beebi jalataldu, tee naljakaid nägusid ja lõbusaid hääli. Naer on esimene samm huumorimeele väljakujunemisel.

Samal ajal kui vahetad mähkmeid, õpeta beebile kehaosade ja rõivaste nimetusi. Tee sellest muinasjutt või laul, et tal kergemini nimed meelde jääks.

Lama põrandal ja lase beebil enda peal ronida või pane põrandale patju, karpe, ja mänguasju, et oleks takistusi. Niimoodi aitad beebil koordinatsiooni arendada ja probleeme lahendada.

Arenda oma lapse sõnavara. Mine temaga jalutama ja jutusta, mida te tee peal näete. Sama võib teha ka ostukeskuses ning uued inimesed, hääled ja värvid võivad sellest lapsele lõbusa paiga teha.

Peida asju ära. See ei aja beebit ainult naerma, vaid ta õpib, et asjad võivad ära kaduda ja siis jälle välja ilmuda

Loe kokku palju teil kodus erinevaid asju on, nagu näiteks kaisuloomi ja trepiastmeid, või siis loe kokku sõrmi ja varbaid ning beebi hakkab sind natukese aja pärast jäljendama.
 
Loe lapsele tihti raamatuid. Uurimused on näidanud, et juba kaheksakuused lapsed jätavad meelde sõnu, mida nad on kuulnud 2-3 korda.

Tee perest ja sugulastest album ja vaata seda koos lapsega tihti, et arendada mälu. Kui helistab näiteks vanaema, siis näita tema pilti, samal ajal kui beebi kuuleb tema häält.