OHMYGOSSIP  – Hiljutise lahkumisega seoses andis Angry Birds´i tunnusnägu Peter Vesterbacka intervjuu Soome Iltalehtile, kus ütles, et muude tegevuste kõrval, mis tal käsil on, on ka Tallinna-Helsingi (Talsinki) tunnel. Vesterbacka arvestab, et tunnel vajab 15 miljardi euro suurust investeeringut. Tema arvestuste järgi on see Soomele kasulik, kuna kasvataks riigi kogutoodangut 1,3 protsendi võrra.

Selle kõrval on ta mõelnud Peterburi ringtee projektile. „Sellest tuleb kogu Euraasia kõige kiiremini arenev majanduspiirkond järgmiseks sajaks aastaks,“ ütleb Vesterbacka.

Veel kavatseb Vesterbacka ära õppida hiina keele. Ta on kuulnud, et selleks kulub 8 nädalat, kui tegeleda asjaga 15 tundi päevas. Ta on kalendris aja kinni pannud.

Vesterbacka projektid tunduvad hullumeelsed. Tallinna-Helsingi tunneli tarbeks on tema laual nüüd ehitusala kirjandus, sest ta ei tea tunnelitest midagi. Kui tema plaanidest oleks kuulda olnud 20 aastat tagasi, oleks olnud raske teda tõsiselt võtta. Aga aastal 2016 on tema saavutused tõestuseks, et asi ei jää ainult jutuks. Ta ka teeb ära.

Üleeile tuli uudis, et Angry Birdsile näo andnud turundusjuht Peter Vesterbacka lahkub ettevõttest ja annab oma teadmised kasvufirmade teenistusse.

 

Avafoto: Peter Vesterbacka /Twitter