OHMYGOSSIP — Afrika tähe lauamängust tuttav Saint Helena saar sai kevadel lõpuks lennuvälja. Ent nagu kirjutab Expressen, ei saa lennuvälja kasutada ja selle avamise pidustused tuli edasi lükata. 

Suurbritannia koosseisu kuuluva saare lennuvälja ehituse hange on lõppenud fiaskoga. Nimelt on saarele laskumine tuuletingimuste tõttu võimatu. Lennuväljale tehtud katselennud näitavad, et sinna ei saa maanduda suured lennukid. British Airways’ile kuuluv Boeing 737-800 suutis maanduda alles kolmandal katsel. Lennuvälja tingimusi peetakse suisa eluohtlikuks. Saint Helenal esineb turbulentse ja tugevaid puhanguid, mis võivad lennuki vastu maad paisata.

Praeguseks on Saint Helena lennud peatatud ja sinna saab vanamoodsalt laevaga. Merereis algusega Namiibiast kestab üheksa päeva. Saare kuberner Lisa Phillips väidab siiski, et üle 200 miljoni euro maksnud lennuväli on kasutuskõlbulik. Tema sõnul jälgivad ametivõimud veel mõnda aega tuuletingimusi ja selgitavad välja, kas lennuvälja teisele maandumisrajale laskumine on ikka suurtele reisilennukitele ohtlik.

Vaata lisaks:
Ryanair-i lennuk tegi hädamaandumise – hullunud reisija üritas avada lennukiuksi
OHMYGOSSIP – Ryanair-i lennuk, mis oli teel Londonist Riiga, oli sunnitud tegema hädamaandumise Göteborgi City Airport-is. Põhjuseks oli lennukipardal puhkenud tüli. Politsei arreteeris 30 aastase mehe, teatab Rootsi ajaleht Expressen.

Kadunud Air France´i lennukis oli ka eestlane
OHMYGOSSIP – Öösel Atlandi kohal kadunuks jäänud Air France`i lennukis viibis lennukompanii teatel ka üks eestlane.

Need lennujaamad on vahepeatusena uinaku tegemiseks parimad + FOTOD!
OHMYGOSSIP — Lennujaamades on igasuguseid erinevaid teenuseid, mida reisijatele pakutakse. Kui mõnes lennujaamas on tegemist ja uurimist palju, siis teises võib jällegi igavusest tühje seinu vaadata. Alljärgnevas leiad kõige huvitavamad ja mugavamad lennujaamad, mida vahepeatuseks valida, vahendab Sleeping In Airports.

Avafoto: Lennuk ei saa lennuväljale maanduda, kaader videost