Ajakirja Marie Claire moeteadlik ning alati särav peatoimetaja Anu Merila räägib Gossip.ee-le, et shopata on tal kerge, sest n-ö “oma asjad” tunneb ta kohe ära aga oma üheks halvaks harjumuseks peab siiski liigset raha kulutamist. Iganäevaselt proovib kaunis naine aga terviserajale jõuda ning piisavalt aega leida sõprade jaoks. Loe, millised on Anu moe- ja brändieelisutsed ning mis on tema heaolu retsept!

Kas te olete pigem emotsionaalne või ratsionaalne ostja?
Mul on lihtne shopata, sest ma tean, mis mulle meeldib ja tunnen õiged asjad kohe ära. Kui leian poest “minu” asja, olen kindel ostja, järelikult olen nii emotsionaalne kui ratsionaalne. Võin käia kümme korda kalapilguga poes ja siis korraga teha suure kulutuse, sest leidsin oma.

Millised kasulikud tegemised-ettevõtmised katsute mahutada igasse päeva? Milliseid halbu harjumusi püüate välja juurida?
Iga päev püüan jätta aega sõprade jaoks, nendega suhelda, et mitte töölaviini alla mattuda. Mulle meeldib väga ka terviserajal sõbrannaga jalutamas käia, 2-3 nädalas käimegi. Nädalas korra jõuan ka mõnele kontserdile või teatrisse, kutsun sõpru külla ja korra jõuan ka trenni.  Lihtsam on vaadata asju nädala lõikes, nii jõuan vajalikud asjad tehtud. Halb harjumus on raha kulutamine, püüan end kogu aeg kasvatada ja noomida.

Kas on mõni rõivaese, aksessuaar või muu toode, millest te poes ükskõikselt ei möödu?
Praegu on mul nõrkuseks kingad ja kotid.

Kui palju kulutate kuus keskmiselt riietele? Mis on olnud teie kõige n-ö pööraseim või emotsionaalseim ost?
Ma ei oska vastata, kulutused sõltuvad juhusest. Mantel maksab mitutuhat, aga iga kuu mantlit ei osta. Ma ei nimeta kunagi oma oste pööraseks, mul on läbimõeldud garderoob ja ma vajan kõiki asju!

On teil mõni lemmikkauplus Eestis, välismaal? Milliseid brände te eelistate?
Avastasin Pariisist uue poe Uniqlo, kus on jaapani disain ühendatud Jil Sanderi maitsekusega. Sinna lähen kohe nädala pärast tagasi, viimane kord ostsin sealt kaks nahkjakki.

Millistes rõivastes tunnete end kõige mugavamalt ja paremini?
Ma nimetaksin oma stiili neoklassikaks, lihtsad esemed + modernne twist. Ma ei ole retrolembeline. Mulle meeldivad kitsad püksid või lõhikuga kitsas pliiatsseelik, ilusti istuvad pluusid, nahkjakid ja lahedad kingad. Värvidest olen suhteliselt värvipime, ma kannan väga palju musta, valget, heleheleroosat, beezhi.

Mida te iial ei kannaks… Mis on kõige suuremad moeapsud, mis silma riivavad?
Iial ei kannaks ma tädilikke kleite ja liiga pikki seelikuid – mantleid. Ma vihkan, kui riided on suured ja kandilised.

Kust saate positiivseid laenguid – mida soovitate teha-kuulata-külastada, et elule särtsu juurde saada? Mis oleks teie nö “heaolu” retsept?
Impulsse saan muusikast, filmidest, moefotodest, inspireerivatest inimestest. Soovitan tegeleda nende asjadega, mis kõige rohkem meeldivad, need kukuvad alati hästi välja. Kuulake oma plaadikogu, avastage häid asju uuesti, istutage lilli, jalutage aianduspoodides, sööge palju puu- ja aedvilju, leidke aega sõpradega terrassidel istuda. Suhelge inimestega, kes teile positiivselt mõjuvad ja ärge unustage mõtlemast, et olete õnnelik.