OHMYGOSSIP — Lauljanna räägib Soome naisteajakirja MeNaiset intervjuus, et suhtus oma haiguspuhkusesse kui absurdsesse tööpausi, mil saab teha just seda, mida tahtis.

Arja Koriseva (50) esines ka sel jaanipühal Syvälahde tantsulaval Kangasniemel. See on tal juba kahekümne aasta pikkune traditsioon, mis sel aastal oli eriti tähenduslik. Tegemist oli nimelt populaarse tangokuninganna esimese esinemisega pärast rinnavähiravi lõppu.

Juba lauljanna kaenlaalustesse lümfisõlmedesse levinud agressiivne vähk diagnoositi läinud sügisel. Koriseva´l tuli ära jätta kõik oma järelejäänud aastasse planeeritud esinemised ja jääda haiguspuhkusele. Vahetult enne Jaanipäeva avaldatud MeNaiset intervjuus räägib Koriseva, et nüüd on tal vaja ainult kleit välja valida. Vähiravi tulemusena on tal nüüd lühikesed juuksed ning vanad riided ei sobi enam uue soenguga kokku.

Pikkade kiharatega harjunud naine meenutab MeNaistes hetke, kui tuttav juuksur tal ravi alustamise järel pea kiilaks ajas. „Kui vaatasin ennast pärast seda toimingut peeglist, siis mõtlesin, et pole tõsi, see ei ole ju mina – see on täitsa teine inimene ja see on paha unenägu.”

Alguses oli surmahirm

Koriseva räägib MeNaistes, et teda lõigati vaid poolteist nädalat pärast seda, kui ta oli saanud telefoni teel teada, et tema rinnast leitud kõva tüki näol on tegu pahaloomulise kasvajaga.

„Alguses tabas mind võimas surmahirm. Sellest hoolimata, et rinnavähk on nii levinud ja paranemisprotsent kõrge, oli mul tunne, et nüüd on minek.”

Peatselt asendus surmahirm aga võitlustahtega. Haigus ei saanud ju ometi elu üle valitseda. Nii andiski Koriseva end spetsialistide hoole alla ja keskendus kodus olles nendele tegevustele, mille jaoks tal tavaliselt aega ei jagunud. Ringitoimetamine hoidis ka meeleolu üleval.

„Suhtusin oma haiguspuhkusesse kui absurdsesse tööpausi – see oli minu oma aeg,” rääkis lauljanna.

Koriseva käis viimati kiiritusravil märtsis.

Vaata ka:

Uuring: Toidulisandid võivad suurendada naha- ja rinnavähki haigestumise riski?
OHMYGOSSIP – Eriti naistel soovitatakse järele mõelda enne seda kui igapäevasele söögimenüüle vitamiine ja muid toidulisandeid juurde lisada, vahendab Expresseni Hälsa.

Birgit Varjun: Rinnavähk ei ole vaid vanemate naiste probleem
OHMYGOSSIP – “Ühel päeval tundsin, et mu rind on meeletult valus,” räägib 24aastane lauljatar Birgit Varjun. Täna teab ta noorele eale vaatamata, mis tunne on elada: äkki on mul vähk? Ühel ilusal juulikuu päeval avastasin dushi all olles oma rinnast tüki …

Soome tangokuninganna Susanna Heikki oma hoiakust: Elame vaid korra
OHMYGOSSIP — Soome tangokuningannaks 2015 valitud  Susanna Heikki kroonitiitel hakkab täis tiksuma ning saabub aeg, kui tuleb peaehe edasi anda järgmisele andekale. Aasta on kulgenud edukalt ja lõbusalt, vahendab Iltamakasiini.