Norra kontsern Orkla sõlmis lepingu Kalev Chocolate Factory (KCF) ning selle küpsiste ja jahusegude ärisegmentide ostmiseks. Ettevõtete teatel omandab Orkla vastavalt lepingule 100 protsenti Kalev Chocolate Factory (KCF) aktsiatest, kaasa arvatud ettevõtte tehase Jüris.

KCFi aastane müügikäive on ligikaudu 28 miljonit eurot ning seal töötab ligi 400 inimest. Ostjaks on Orkla Soome ettevõte Felix Abba. Müüjaks on valdusfirma Luterma. Lutermale kuuluvaid magusatööstusega mitteseotud ettevõtteid tehing ei puuduta.

Tehingu maksumus ei kuulu poolte kokkuleppel avaldamisele.

KCFi nõukogu liige Oliver Kruuda ütles, et peab tehingut KCFile positiivseks arenguks. “Felix Abba ja Orkla on strateegiline ostja, kel on oskusi ja huvi arendada edasi ettevõtet ja selle äritegevust,” ütles Oliver Kruuda.

“Tehing on oluline samm meie kondiitritööstuse valdkonna laiendamisel, kuna see annab head võimalused kasvuks ning väärtuse loomiseks Eesti turul ning loob aluse magusatööstuse valdkonna laiendamiseks Soomes ja Balti piirkonnas,” ütles Orkla Foods Fenno-Balticu tegevdirektor Clas Göran Hagström.