“Kui mind lavakasse sissesaanute nimekirjas polnud, läksin koju, lukustasin end vetsu ja nutsin, et elu on läbi, maailm otsas ja kõik peatub,” räägib nooruke näitlejanna Marilyn Jurman (24) ajakirjale Naisteleht.

Marilyn arutleb, et talle on meeletu tähelepanuvajadus justkui sisse kodeeritud. “Olen alati end kehtestanud. Et ruumi sisenedes ikka kõik märkaksid mind,” naerab Marilyn Jurman.

Ja ega taoline hoiak talle kahjuks ei ole tulnud. Juba enne kui Marilyn Viljandi Kultuuriakadeemia lõpetas ja n-ö ametlikult näitlejaks sai, oli ta teinud rolle nii filmides kui lavastustes. Tõde on see, et lavakat Marilyn lõpetanud pole. Miks? “Ei saanud sisse! Ühe korra proovisin ja soovisin just lavastajaks õppida. 18aastase plikana mõtlesin, et ohoo, olen ju suur tüdruk küll, et lavastada. Aga juba vestlusvoorus mõistsin, et nii noorelt lavastama ikka ei sobi.”

Vaatamata sellele, et lavakasse jäi sisse saamata, teame Marilyni mitmetest rollidest. Näiteks Rakvere teatri lavastusest “Kuidas elad … Ann?”, Vanemuise “Nukitsamehe” peaosast ja Nuku- ja Noorsooteatri “High School Musicalist”. Samuti teeb ta kaasa teleseriaalis “Kättemaksukontor”, kus kehastab kriminalistikalabori töötajat Sonja Sädet.