OHMYGOSSIP — Kreekast, Indiast, Jaapanist ja Saksamaalt võib leida kohti, kuhu naised ei ole teretulnud, vahendab BBC. Lisaks naistele ei ole osadesse paikadesse lubatud ka emastel loomadel, ometi nende saaduseid tarbitakse.

Peale seda, kui Venemaa president Vladimir Putin külastas Kreeka Athose mäge, muutus sealne piirkond meedia huviorbiidiks. Vene munkade 1000 aastat tagasi asustatud ala on eriline. Umbes 335 ruutmeetri suurusel alal ei ole lubatud naistel ja emasloomadel viibida. Athos asub Põhja-Kreekas, Halkidiki poolsaarel.

Kui meesterahvas soovib sealset piirkonda külastada, peab ta kõigepealt sinna saatma oma passikoopia. Piirkonna juhataja Graham Speake sõnul keelati naistel juba üle 1000-nde aasta tagasi sinna minek ära. Peeti iseenesestmõistetavaks, et naistel ei ole meeste kloostrisse asja. “See keeld oli kõige lihtsam viis, et tagada tsölibaat. Athos erineb teistest kloostritest seetõttu, et kogu poolsaar on justkui üks suur klooster,” selgitab Speake.
“Räägitakse, et Neitsi Maarja oli purjetades teel Küprosele ära eksinud. Kui ta lõpuks maapinnale astus, meeldis talle antud saar nii väga ning ta palus Jumalat, et see saar kuuluks tema pojale. Jumalaga jõuti kokkuleppele ning tänasel päeval ongi saar pühendatud Neitsi Maarjale. Ta oli ainus naine, kes oli kunagi saarel käinud.”

Keelav reegel kehtib inimestele, kodu- ja metsloomadele vaid emastele kassidele tehakse erand. “Piirkonnas on palju kasse, mis on hiirte kinnipüüdmise osas oluline. Seega vaadatakse kassidele läbi sõrmede,” ütleb Speake. Kuna piirkonnas emasloomi pole, siis kanamunad, piim ja muu selline tuuakse väljaspoolt sisse.

Vaatamata keelule on saarele ikkagi naisi pääsenud. Aastal 1946-1949 pääsesid naised saarele. Aastal 1953 maskeerus kreeklanna Maria Poimenidou meheks ja lipsas samuti meeste hulka. Aastal 2008 sattus salakaubavedajatega saarele 3 moldovlast.

https://www.instagram.com/p/BFV0cFUo9Ak/


Sabarimala tempel, India

Sabarimala tempel Indias ei lase ustest sisse 10-50 aastaseid naisi. Põhjuseks on menstruatsiooni iga. Mõned on antud keelu tõttu lausa India kohtusse pöördunud.

https://www.instagram.com/p/BBwVCUVTYOI/


?mine mägi, Jaapan

?mine mäge peetakse Jaapanis pühaks paigaks. Paigas viibivad usumees Shugendo järglased, kes testivad usu tugevust füüsiliste väljakutsetega.

https://www.instagram.com/p/BF05umDiQn0/


Herbertstrasse punased laternad, Saksamaa

Hamburgi Herbertstrasse St. Paul´i linnaosast hoitakse naisi eemale. Tänava alguses paikneval sildil seisab, et alla 18-aastastel on sissepääs keelatud ning samuti ka naistel.

https://www.instagram.com/p/BF7WFZmgN87/

https://www.instagram.com/p/BF3G3nqJ38i/

Avafoto: Instagram @ wandersolo

Loe lisaks:
Finnairi tiim annab nõu, kuidas reisimine võimalikult muretult sujuks
OHMYGOSSIP – Finnairi stjuardess ja kapten jagavad reisijatele nippe, kuidas võimalikult mugavalt reisida, kirjutab Iltalehti.Finnairi tiim annab nõu, kuidas reisimine võimalikult muretult sujuks

Soome kõige kohutavamad linnad reastatud – nende seas ka “eriti öisel ajal ohtlik” Kani!
OHMYGOSSIP — Ameerika netilehekülg About.com pani pingeritta Soome viis kõige kohutavamat linna. Sinna pääsesid Kajaani, Jyväskylä, Vaasa, Turku ja selline eriline koht nagu Kani. Põhjuseid, miks neid linnu jubedateks peetakse, on mitmeid: hirmus liiklus, ebaturvalisus, kehv ilm.

55 KASULIKKU soovitust: Austraalias elamine ja töötamine!
OHMYGOSSIP — Austraalias reisimine ja elamine võib palju küsimusi tekitada. Just sellepärast on teie jaoks kokku pandud 50+ soovitust ja nippi, mille hulgas on loodetavasti midagi kasulikku nii Austraaliasse minekut alles planeerivatele kui juba koha peal tegutsevatele kaasmaalastele.