OHMYGOSSIP — Ameerika netilehekülg About.com pani pingeritta Soome viis kõige kohutavamat linna. Sinna pääsesid Kajaani, Jyväskylä, Vaasa, Turku ja selline eriline koht nagu Kani. Põhjuseid, miks neid linnu jubedateks peetakse, on mitmeid: hirmus liiklus, ebaturvalisus, kehv ilm. 

About.com’i artikli autori Terri Mapes’i hinnangul on Kani, pingereas teisel kohal olev Soome linn, üks ebaturvalisemaid kohti Soomes – eriti just öösel. Seal pannakse väga palju kuritegusid toime alkoholiuimas. Peale selle on see linn üks saastunuimaid Soomes.

Põnevaks ja kummaliseks teeb artikli aga asjaolu, et Kani-nimelist kohta Soomes siiski pole. Küll on Kani-nimeline koht olemas näiteks Burmas, Iraanis ja Jaapanis.

Pingerea tipus olev Kajaani jällegi on kohutav seal levinud rassismi ja tööpuuduse tõttu. Kolmandal kohal olevas Jyväskyläs põhjustavad probleeme jalgratturid, kes muudavad liikluse ohtlikuks, ja linnas esineb ka palju relvastatud rööve.

Vaasas, mis on nimekirjas neljas, ei ole jälle parke ja muid rohelisi piirkondi ning see võib olla põhjus, miks linnas on nii palju joodikuid.

Viiendale kohale tulnud Turu kohta öeldakse jällegi, et ta on oma kitsaste teede tõttu “igivana” väljanägemisega. Turus juhtub About.com’i teada ka kõige rohkem jalgratta- ja mootorrattaõnnetusi.

Varem teisele samasugusele reisilehele kirjutanud Veikka Lahtinen paljastab oma blogis, et kõnealuste lugude eest maksti varem ainult 40 dollarit (ehk umbes 35 eurot). Ta arvab, et eelpoolmainitud linnade jubedused on tõenäoliselt välja mõeldud.

Avafoto: Kajaani linnavalitsus

Vaata lisaks:
100 KASULIKKU nippi nutikaks reisimiseks!
OHMYGOSSIP  — Soodsalt reisimine on tihti lihtsam, tehtavam ja võimalikum, kui võiks esialgu arvata. Just seepärast toome teieni 100 soovitust, kuidas odavalt reisida.

New York tunnistati USA turvalisemaks linnaks
OHMYGOSSIP  — Samanimelises osariigis asuv kuulus USA maailmalinn New York tunnistati üleilmsest kriisist hoolimata Ameerika Ühendriikide madalaima kuritegevuse tasemega suurlinnaks.

Los Angelese tänavatel uitab 40 000 kodutut
OHMYGOSSIP  — Los Angeles kuulutati vaesuse ja suure arvu kodutute tõttu USA võikaimaks linnaks. USA kahe suurima abiorganisatsiooni arvates on Los Angelese puhul vaesus ja kodutus kriminaliseeritud, edastab mtv3.fi.