USA mainekas nädalakiri Time on tänavu arvanud maailma mõjukaimate inimeste sekka nii ekstravagantse poplauljatari Lady Gaga kui ka endise USA presidendi Bill Clintoni – kõige mõjukamaks liidriks peetakse aga hoopis Brasiilia riigipead.

“Time 100 ei tähenda mitte võimu mõju, vaid mõju võimu,” põhjendas väljaanne mõneti üllatuslikku valikut, mida vahendas AFP uudisteagentuur.

Lady Gaga juhib seekord kõige mõjukamate artistide tabelit, kus talle järgnevad juhtiv USA õhtutelesaate juht Conan O’Brien, esimese naisena parima filmirežissööri Oscari võitnud Kathryn Bigelow ja päevase eetriaja telekuninganna Oprah Winfrey.

Bill Clinton seati seekord esimesele reale “kangelaste” sektsioonis, kus ta jättis selja taha Lõuna-Korea iluuisutaja Kim Yu-na ja Iraani opositsioonijuhi Mir-Hossein Mousavi.

Maailma liidrite nimekirja tippu tõsteti tänavu aga hoopis Brasiilia president Luiz Inacio Lula da Silva – teda kiidetakse selle eest, et ta püüab teha lõppu sotsiaalsele ebaõiglusele ja sügavale ebavõrdsusele Ladina-Ameerika suurriigis.

Teisele kohale selles reas tõsteti selle maailmajao ettevõtluse edu sümbolina Taiwani arvutitootja Aceri tegevjuht J.T. Wang, kolmandaks USA relvajõudude juht admiral Mike Mullen ning alles neljandaks viimase ülemus – president Barack Obama.