OHMYGOSSIP – Räägime draamanäitleja ja teoloog Malle Pärnaga selgeltnägijatest, selgeltnägemisest ning televisioonist. “Mul ei ole mingeid lisavidinaid, vaatan ainult neid nelja kanalit, mida kõigil lubatakse vaadata: ETV, ETV2, Kanal 2 ja Tallinna TV. Ma pooldan võrdseid võimalusi, ma ei kasuta teenuseid, mis pole kõigile kättesaadavad,” räägib Malle Ohmygossip.ee´le.

Malle Pärn, kas usute selgeltnägijatesse ja selgeltnägemisse ning kes on teie arvates parim ja ka kehvem selgeltnägija Eestis?
Usun ikka. Aga ma ei tahaks liigitada inimesi parimateks ja kehvemateks. Igaühel on omad head omadused ja võimed. Me täiendame üksteist. Ja see on loomulik, et mõned inimesed näevad rohkem kui teised, ja mõned näevad ka seda, mida enamus inimesi üldse ei näe või mille võimalikkusse isegi ei usu. Mulle pole kunagi meeldinud mingi võistlemine, armastan näiteks mängida lauatennist, aga see on minu jaoks põnev protsess, mitte võistlus. “Mina olen parem kui sina” on üsna primitiivne maailmavaade.

Kas vaatate selgeltnägijate saateid, kes meeldib Venemaa telesaadetes?
Vaatasin jah, suure põnevusega, seni kuni see TV 3 veel tasuta vaadatav oli. Mul ei ole mingeid lisavidinaid, vaatan ainult neid nelja kanalit, mida kõigil lubatakse vaadata: ETV, ETV2, Kanal 2 ja Tallinna TV. Ma pooldan võrdseid võimalusi, ma ei kasuta teenuseid, mis pole kõigile kättesaadavad.

Seal vene saadetes on olnud ikka väga andekaid ja põnevaid inimesi. Sekka muidugi ka neid, keda lihtsalt veetakse ühest saatest teise, kes mitte ühegi ülesandega hakkama ei saa. Igas saates kujunes mõni lemmik. Mulle ei meeldi need, kes ennast tähtsaks teevad või teiste vastu kurjad on. Tark on tagasihoidlik.

malle pärn
Malle Pärn, Avinurme Suveteater “Tädi Brasiiliast” (Foto: Facebook)

Kas olete käinud ka ise mõne selgeltnägija juures ning kas olete neilt abi saanud?
Kaika Laine juures käisin korra, see oli väga ammu. Sain temalt palju head energiat, aga ega ta mu probleemi ei lahendanud. Kirnas käisin ka, aga pettusin päris rängalt. Läksin sinna konkreetse probleemiga, aga minu tervis ei huvitanud seda härrat seal, ta rääkis mulle oma maailmanägemisest, mis mulle kummaline tundus, ja suhtus minusse algusest peale kuidagi eelarvamusega. Küsisin siis lõpuks, kas ma aias ka võin kuskil väepaigas käia, ta ütles, et pole vaja. Kandis mu maha, või olin ma siis nii terve, et midagi ei olnud ravida. Ehkki ta ütles, et mul on üks “blokeering”, ei teinud ta midagi, et aidata seda ära likvideerida.

Üks põgus kohtumine oli kuskil lõuna-Eestis, kus keegi ütles, et kui ma rahvale esinen, siis isegi mu kõrval alusele pandud kitarr kiirgab publikusse tugevat oranži värvi.

Kas olete näinud ka ise midagi ebatavalist või veidrat, mis on teid mõtlema pannud?
Oma isa surmaga seotud sündmusi nägin unes ette. See ehk ongi mu elu kõige kummalisem ja kõige selgem nägemine. Elasin ema ja isaga ühes majas, mina all ja nemad ülakorrusel. Öösel läks mu välisuks lahti ja ema tuli sisse, ärkasin kohe ja tõusin välkkiirelt voodis istuma. Ema ütles: “Malle, tule üles, isal on halb.” Ja läks ise ära. Mina, istudes, lõin endale vastu otsaesist ja ütlesin ahastades: “Ta ju käis mind juba kutsumas, miks ma kohe üles ei läinud?” Panin riidesse ja läksin.

Kiirabi tuli rohkem kui poole tunni pärast, aga siis oli juba hilja…
Küsisin emalt, kas sa käisid mind enne ka kutsumas, ta ütles: “Ei käinud.”

Olin jahmunud, sest olin järelikult just enne ema tulekut unes näinud väga selgelt ja täpselt seda stseeni, et ema tuleb uksest sisse ja ütlteb: “Malle, tule üles, isal on halb.” Täpipealt nii, nagu see sündis. Isegi ema riietus oli täpselt sama.

Kas olete ka endas avastanud selgeltnägija võimed ning kui jah, siis millised?
Ma arvan, et mul on võime näha tegelikkust üsna adekvaatselt, ja vahet teha tõe ja vale vahel. See on väga suur asi, muide. Mulle antakse mõtteid, mida ma siis kirja panen. Ma ei pea sageli palju juurdlema mingite nähtuste või probleemide kallal, ma kuidagi TEAN, mis on õige ja mis vale. Ma ei vaja teaduslikku tõestust, ma tunnetan tõde. Ma ei võta vastu, ei õpi ära mingeid mõttetuid väljamõeldud süsteeme või mudeleid, mida poliitikud meile pakuvad, ja milles nemad elavad. Mingis mõttes on ju see ka selgeltnägemine. Vaimudega ma suhelda ei tahaks, neid ma kardan.
Ma olen ilmselt “selgeltmõtleja”…

Millise selgeltnägija poole tahaksite pöörduda, kui teil peaks vajadus või soov tekkima?
No kui vajadus või soov tekib, eks ma siis ilmselt leian selle õige selgeltnägija… Ma olen isikliku elu mõttes vist liiga tagasihoidlik, ei oskagi nagu abi otsida. Vahel tundub, et tahaks, aga ei julge. Ehk olen natuke ka fatalist, et kui tõesti on vaja, küll siis abi tuleb, ja kui ei tule, ju siis ei ole vaja.

Vaata ka:
Malle Pärn Ohmygossip.ee’le: Me elame ühes riigis, oleme üks rahvas
OHMYGOSSIP — Eile pidas sünnipäeva draamanäitleja ja teoloog Malle Pärn. Malle on aastaid lisaks igapäevatööle avaldanud erinevates meediaväljaannetes arvamuslugusid ning seisab hea selle eest, et eestlased ühte hoiaks ning iseennast ei hävitaks.

Malle Pärn Ohmygossip.ee’le: Ma ei taha midagi lihtsalt niisama teha!
OHMYGOSSIP — “Veedan sünnipäeva oma kodus. Ma ei pea sünnipäevi, niimoodi, et kutsuks palju rahvast kokku ja pidutseks… Ma ei tea, mul ei jätku nagu jõudu midagi sellist organiseerida. Kui ma väga rikas oleksin, siis kindlasti teeksin seda,” räägib Malle Pärn oma tänasel sünnipäevahommikul Ohmygossip.ee’le.

Malle Pärn Ohmygossip.ee’le: Elu pakub alati uusi võimalusi, elul on alati sulle mingi kena üllatus
OHMYGOSSIP — “Tegelikult pole ju vaja luksust mitte kellelegi, palkade vahed ei tohi olla nii suured nagu meil on. See on karjuvalt ebaõiglane, meil kõigil on ööpäevas 24 tundi! Meil räägitakse palgalõhedest meeste ja naiste vahel, aga üldse ei räägita palgalõhedest tohutu kõrgete ja häbematult madalate palkade vahel,” räägib Ohmygossip.ee’le näitleja, teoloog ja poliitik Malle Pärn.

Malle Pärn Ohmygossip.ee’le: Linnainimesed on närvilised, muudkui kiirustavad kuhugi
OHMYGOSSIP — “Linnainimesed on närvilised, muudkui kiirustavad kuhugi, ise ka ei tea, miks. Vaim vajab arenemiseks mingit suveräänset ruumi, rahu, linnas seda ei ole. Suured kaubanduskeskused, ilma loomuliku õhu ja valguseta, on ilmselgelt tervisele väga kahjulikud. Ka lapsed on maal rahulikumad. Rõõmsamad ja sõbralikumad,” räägib Malle Pärn Ohmygossip.ee’le.

Malle Pärn Ohmygossip.ee’le: Õige haridus on elu alus
OHMYGOSSIP — “Õige haridus on elu alus. Sellest tuleneb viisakas käitumine ja hea maine. Kes teistele (tahtlikult) kurja ei tee, sellel on puhas südametunnistus,” räägib näitleja ja teoloog Malle Pärn Ohmygossip.ee’le.

Malle Pärn Ohmygossip.ee’le: Olen kõik oma nipid saanud kirjandusest
OHMYGOSSIP — “Armastan väga loodust. Üht-teist ikka tean ka ravimtaimedest. Piparmünt kasvab mu aias, naistepuna aia taga, samuti nõges. Sibul ja küüslauk kuuluvad tihedalt mu toidulauale. Mesi, sidrun, ingver, arooniad, jõhvikad,” loetleb näitleja ja teoloog Malle Pärn Ohmygossip.ee’le ravimtaimi, mis tema kodus aktiivselt kasutusel.

Malle Pärn Ohmygossip.ee’le: Sean ennast sisse uues kodus, kaugel ennasttäis lärmakast rahaahnest pealinnast
OHMYGOSSIP — “Elan üsna vaikset elu, püüan nautida olemasolemist, niikaua, kuniks seda veel antakse. Iga uus päev on uus võimalus hingata, näha maailma ilu, tunda rõõmu olemasolemisest,” räägib Malle Pärn Ohmygossip.ee’le.