Kuigi Islandi vulkaan on rahunemas, on igal tuhalõksu jäänud eestlasel ka aastate pärast, mida meenutada. Ekspankur Hannes Tamjärv (49) jäi Tenerifelt naastes toppama Frankfurdis – sealt soetatud auto ütles aga poolel teel üles, kirjutab Kroonika.

Nagu paljude teiste Eesti inimeste välisreisilt koju saamine, osutus ka Hannes Tamjärve tee Tenerifelt Eestisse vaevaliseks. Praegu peamiselt Rocca al Mare kooli juhtimisele pühendunud Tamjärve reisikaaslasteks olid tema teismeline tütar Laura ja tolle sõbranna. Frankfurdis jäädi aga Islandi vulkaanituha lõksu. Tamjärv ei pidanud paljuks osta kasutatud Audi, mis paraku teel läbi Skandinaavia pahaaimamatu ostja meelehärmiks ootamatult üles ütles… Olukord lahenes siiski rendiauto näol, millega ekspankur ning tema kaks reisikaaslast said sõita Stockholmi välja – kolmik randus Tallinna sadamas läinud nädala esmaspäeval. Tamjärv oma seiklustel ega sellel, milliseid muutusi ta oli sunnitud tegema oma töises graafikus, lähemalt ei peatu.

Islandi vulkaan Eyjafjallajökull nõudis ajalõivu veel nii mitmeltki tuntud eestlaselt. Näiteks pidi Madridis aega parajaks tegema Indrek Tarand, moelooja Gerly Tinnil aga kannatasid õpingud koolis London College of Fashion, kus tal on pooleli magistrikraadi tegemine. Marko Asmeril tuli pikalt aega surnuks lüüa Barcelonas. Võitis aga äriisand Jaan Toots – temal venis Hispaanias, kus tal oma suvituskoht, lihtsalt puhkus pikemaks.