Kuressaare Sambafestival on sel aastal 9ndat korda toimuv tantsuhuvilistele noortele suunatud suveüritus, mille raames toimub 4-päevane tantsulaager ning ühine värvikirev tantsurongkäik läbi Kuressaare kesklinna.

Sel aastal on tantsulaagris võimalus treenida järgmiste Eesti tipptreenerite juhendamisel: Anastassia Vassiljeva (bailatino), Kaarel Väli (street-jazz), Eva-Lena Raenok (contemporary jazz; klassikaline pilates), Külliki Lugna (cheerleaders and show), Kristin Pukka (teatritants), Eneli Rüütli (show-jazz), Katrin Krause (lastetants). Juba kolmandat korda on sambarongkäigu läbiviijaks Monika Tuvi.

Lisaks toimuvad õhtuti treeningud ka täiskasvanutele Anastassia (bailatino) ja Eva-Lena (pilates) juhendamisel! Ja see ei ole veel köik – öhtuti toimuvad ühised kokkusaamised tegevustubades ning nii on vöimalus teadmisi omandada kasulike pönevate asjade kohta.

9. juuli õhtul toimub koostöös ööklubi Divaga ÜHISPIDU, kus esinevad laagri treenerid omapoolsete ülesastumistega ning toimuvad erinevad lõbusad võistukatsumised jne!

Seekord toimub linnarahvale suunatud suur ühiskontsert juba laagri viimasel päeval ehk neljapäeval, 9. juulil k.a. algusega kell 19.00 Kuressaare Kultuurikeskuse saalis, kus astuvad üles tantsulaagris osalevad grupid esitledes nii laagris kui ka varemõpitud tantsunumbreid. Sel aastal on tegemist piletiga üritusega, mille tuludest plaanitakse panna alus tantsustipendiumi fondi (konkreetne juhend on hetkel veel väljatöötamisel). Piletite eelmüük Kuressaare Gümnaasiumis alates 1. mai 2009.a. ning enne kontserdi algust kohapeal.

Kogu tantsuüritus kulmineerub reedel, 10. juulil sambarongkäiguga. Tantsiv rongkäik teeb peatuse Kuressaare kesklinnas, kus tantsitakse ühistantse ning kutsutakse rahvast kaasa elama. Rongkäigust teeb otseülekande raadioeetrisse Saare maakonna raadio Kadi.