OHMYGOSSIP – Räägime eesti laulja ja muusikapedagoog Heidy Tammega (72) huumorist ning uurime, milliseid lustakaid seiku särtsakal naisel endil on oma elust rääkida.

Heidy Tamme Eestis tehtud huumorist suurt lugu ei pea ning kui naljatuju peal, siis lülitab teleka pigem Venamaa kanalitele. “Kahjuks Eestis minu arvates puuduvad tõelised humoristid. On inimesed, kes lihtsalt oma esinemisega tuju rikuvad ja aega viidavad. Kui tahan natike naerda, siis vaatan humoriste Venemaalt, kus on meelelahutuse alased koolkonnad alles ja väga head humoristid ning kes hoolitsevad ka järelkasvu eest oma stuudiotes. Meil kahjuks liigub huumor omavoolu teed. Millegipärast huumori aur raisatakse vahel reklaamidesse, mille ajal inimesed käivad külmiku juures.”

Uurime ka, milline komöödiafilm kuulub Heidy lemmikute hulka ning kas meie teleekraanilt leiab siiski ka mõne hea huumorisaate. “Hiljuti sattusin vaatama uuesti filmi “Ljubov i golubi”. Minu meelest väga tõsiseid elu probleeme oli väga oskuslikult ära maitsestatud terava huumoriga ja veel nii professionaalselt, dünaamiliselt ning usutavalt näitlejate poolt teostatud. Soovitan, kui pole varem näinud.”

Nii vene kui eesti keelt hästi valdava inimesena häirb Heidyt vene kanalite huumorisaadete eestikeelsed tõlked, mis on tihti valed ja õigete nüansside vaesed. Meie teleekraanidelt ootaks ta aga vähem tühja lällamist ja tõeliselt läbimõeldud, ettevalmistatud ja professionalselt esitatud huumorit. “Ja võiks ajada naermagi,” lisab Heidy puuduse, mis huumorisaadetel tihtijagu tema meelest puudu jääb. “Materjali leidub ju elust endast küllaga kui ringi vaadata .Tõsiselt – ootan tõelist huumorit!”

Nali otse oma elust on olemas ka Heidyl: “Taksojuht, kellega sõitsin, uuris mind ja kui selgus, et olen Heidy Tamme, hüüdis imestunult – oo, te polegi nii vana,” räägib Heidy Tamme Ohmygossip.ee´le.

Foto: Scanpix/ Peeter Langovits