“Terevisiooni” uudistediktor Kerli Dello taotles mullu sügisel Eesti Rahvusringhäälingult luba, et võiks töötada ka Kuku raadios. “Kuna ERRi inimesed konkurentide juures ei tööta, siis peame konkurendi juures töötamiseks taotlema loa. Pidin minagi selle loa taotlema ja sain,” selgitab Dello ajakirjale Nädal.

Kerlil oli Kukus tööle asumiseks mitu põhjust. “Eks majandussurutis hakkas ka meie peres n-ö kanda kinnitama ja ühtlasi otsis raadio samal ajal endale inimest. Tunnen seda tööd hästi, mul oli vaja lisakohta ja neil oli mind vaja.”

ERR poleks oma raadiotes Kerlile sobivat rakendust leidnud. “Raske on leida tööd, kus saaksin käia nii, nagu käin Kukus. Seal vajatakse mind siis, kui keegi on haige või puhkusel,” selgitab ta. “Üldse on igal asutusel raske leida inimest, kes oleks taolisteks situatsioonideks valmis. Kui inimene otsib tööd, tahab ta konkreetset tööaega ja palka.”

Tuleb ette olukordi, kus Kerli võtab tööd koju kaasa. “Ma ei lase tööl pereelu häirida, aga eks nad teavad, et võin vahel plahvatada või neid aruteludesse kaasata, et juhtus selline asi. Või lihtsalt räägin lastele, mis maailmas toimub.”