Tänavuse laulu- ja tantsupeo „ÜhesHingamine” tuleteekond TuleTulemine jõuab 1. juulil Harjumaale. Lohusalu sadamas toimuval kontserdil esinevad mitmed Harjumaa koorid, pillimängijad ja tantsijad ning Jaan Tätte. Õhtu lõpetab simman ansambliga Kukerpillid. Lohusalu sadamas algab etendus kell 20.00 ning tasuta kontserdile on oodatud kõik huvilised.

Kontsertetendusel astuvad üles Segakoor Keila, Tabasalu Kammerkoor, Rae Kammerkoor, Kammerkoor „Head ööd, vend“, Euroopa Kultuuripealinna Segakoor, Naisansambel, Eesti Viiulikoor, Kose Kammerkoor, Kose Noortekoor, MIINAd ja Kose viiulikoor Pillipiigad. Laulukava lõpetajaks on Jaan Tätte. Kavas on laule Veljo Tormiselt, Rene Eesperelt, Miina Härmalt, August Lätelt, Aare Kruusimäelt ja Raimo Kangrolt ning hulk rahvalaule. Etendust juhib Keila valla kultuurijuht Peep Raun.

Tänavuse laulu- ja tantsupeo „ÜhesHingamine” tuleteekond kannab nimetust TuleTulemine, mille käigus liigub 13. juunil Tartus süüdatud laulupeotuli mööda ajaloolisi siseveeteid ajaloolistel puulaevadel Viljandi kaudu Pärnusse ja ühineb seal Kihnu jaanitulest alguse saanud tantsupeotulega. Seejärel liigub laulu- ja tantsupeo ühine tuli jahtal Ruhnu Karu peatustega Kuressaares, Haapsalus, Kärdlas jõudes Lohusalusse 1. juuliks.

Pärast Lohusalus tehtud peatust liigub tuli 2. juuliks edasi Tallinna Admiraliteedi basseini, kus toimub peo avamine. TuleTulemise teekonna pikkuseks on üle 900 kilomeetri, millest siseveekogudel liigutakse ligi 380 kilomeetrit ja meritsi ligi 320 meremiili (umbes 590 kilomeetrit).

XXV laulu- ja XVIII tantsupidu „ÜhesHingamine“ toimub 2.-5. juulil Tallinnas. Peo juhatab 2. juulil sisse pillipidu Raekoja platsil, sellele järgnevad kolm tantsupeo etendust „Meri“ ja kaks päeva kestev laulupidu. Tantsupeo idee autor on Henn Tiivel ja kunstiline juht Ülo Luht, laulupeo kunstiline juht on Ants Soots.