Kriis Rootsi printsessi Madeleine´i ja tema elukaaslase Jonas Bergström´i vahel on Rootsi kuninga üles ärritanud. Printsess ei osale isa 64-l sünnipäeval. “Tema isa on vihane selle peale, et nad pole oma probleeme enda teada hoidnud,” ütleb asjasse pühendatud isik, vahendab Aftonbladet.

Kuningapere probleemid lahendataks traditsiooni kohaselt alati nelja seina vahel – nüüd on see saanud kõneaineks kogu maailmas. Kuningas Carl-Gustaf on printsess Madeleine´i peale tulivihane. 24-l aprillil reisib printsess New York´i selle asemel, et osaleda isa sünnipäeva tähistamisel 30-l aprillil. “Printsess Madeleine ei osale sünnipäeval,” ütleb õukonna pressiülem Nina Eldh.

Kõik kriisid kuningakojas lahendatakse perekonnasiseselt ja kui perekond on jõudnud ühtsele seisukohale, teavitatakse sellest lähedasemaid kaastöötajaid. Nii oli mõeldud ka seekord. Kuningapaar on juba mõnda aega teadlik olnud, et nende noorema tütre suhe on sügavas kriisis. Kuid arvesse võttes juunikuus toimuvaid printsess Victoria pulmi, oli vanemate soov probleem vaikselt lahendada.

Aftonbladet oli kontaktis Jonas Bergstöm´iga. “Kahjuks pole mul midagi öelda. Ma isegi ei tea, millest te kirjutate. Kuid mul pole kommentaare,” ütles ta.