Tallinna linnavalitsus on ette valmistanud sihtasutuse Tallinna Televisioon asutamise otsuse eelnõu.

Tallinna Linnavolikogu otsuse eelnõu kohaselt otsustatakse asutada Sihtasutuse Tallinna Televisioon ja kinnitatakse ühtlasi asutatava sihtasutuse põhikiri. 2010. aastal taotleb sihtasutus tegevuseks vajaliku kaabelvõrguloa, võtab tö öle personali, ostab või liisib sisseseade ning alustab programmide edastamist 1. jaanuarist 2011. seisab pressiteates.

Sihtasutuse nõukogu koosneb Tallinna Linnavolikogu liikmetest ja ringhäälingu ülesannete täitmiseks vajalike valdkondade asjatundjatest. Sihtasutuse nõukogu nimetab ametisse sihtasutuse kuni viieliikmelise juhatuse. Sihtasutuse juhatuse liikmete valimiseks korraldab nõukogu avaliku konkursi. Sihtasutus hakkab pakkuma avalik-õiguslikku programmi, linnakodaniku TV-d ja TV-teenuseid. TV-teenused kasutavad ära ja arendavad edasi olemasolevat Tallinna teenuste infosüsteemi ja e-teenuseid. Ühtlasi annavad TV-teenused e-teenuste kasutamise võimaluse vaatajatele, kelle puudub arvuti.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul tehakse Tallinna Televisiooni sihtasutuse loomisega järgmine otsustav samm lähemale Tallinna TV realiseerumisele. „Tallinna Televisiooni programmis saab kesksel kohal olema eelkõige pealinna ja selle regiooni uudised. Saavad olema nii-nimetatud päevadebatt ja otseülekanded sündmuskohtadelt. Näeme seal eraldi saatelõike Tallinnast, kui Euroopa 2011. aasta kultuuripealinnast, ja muust sarnasest temaatikast. Kavas on saated hariduse, tervise, kultuuri, kodu ja köögi, liikluse ja muu sellise kohta. Eraldi nii- nimetatud magasinid on vene keelt kõnelevatele isikutele ja välismaalastele. Linnakodaniku-TV pakub võimalusi oma sõnumi edastamiseks mittetulundussektori organisatsioonidele, rahvusvähemustele ja teistele ühendustele,” selgitas Mutli. “Usun, et päev, mil linnaelanik oma televiisorist Tallinna TV-d näha võib, saabub varem kui hetkel oodata oskamegi.”

4. septembri 2008 otsuse kohaselt tegi Tallinna Linnavolikogu linnavalitsusele kohustuseks esitada hiljemalt 1. septembriks 2009 volikogule Tallinna Televisiooni kontseptsiooni elluviiva sihtasutuse asutamise otsuse eelnõu. Sihtasutuse tegevuse eesmärgid, juhtimine, programmide suunitlus, institutsionaalsed partnerid, kommertsteenused ja reklaam, levi-, personali- ja sisseseade küsimused on üksikasjalikult kirjeldatud volikogu otsusega kinnitatud Tallinna Televisiooni kontseptsioonis.