Lenna Kuurmaa (24) võttis kiisud pool aastat tagasi vajupaigast. Õde-venda. Kassiomanikuks juhatas Lenna jaoks tähenduslike unenägude seeria, kus talle ilmutas end oranž kass: „Mitu ööd järjest. Mõtlesin, et mis asi see on, et kogu aeg oranž kass käib. Hullumeelne! Mõtlesin, et mis siis ikka, äkki võtan oranži kassi!”

Lenna läks seepeale uudistama Tallinna Loomade varjupaika. “Kõik oli täis volaskeid ja pakse kasse, kes isegi kulmu ei kergitanud. Lamasklesid, magasid ja nurrusid seal. Keegi ei tulnud isegi minu juurde ega pööranud mulle tähelepanu. Hakkasin juba ära minama, ja siis äkki üks kass tuleb, hõõrub mul vastu jalga – vaatan, ainuke oranž kass,” räägib Lenna Kroonikale.

Lenna arvas aga toredamaks võtta koju kassitita, et näha selle sirgumist. Ta rääkis oma soovist sõbrannale, kes töötab varjupaiga loomadega üle Eesti. Lenna sai vastuseks suure valiku kiisupoegade pilte – ning leidiski kahekuuse oranži armsakese. Kui turvakodusse helistas, öeldi, et see kiisu tuleb ainult koos vennaga! „Ütlesin: olgu, võtan kaks! Nad leiti koos kuskilt mahajäänud raudteejaamast hüljatuna. Nad on lihtsalt niimoodi üles kasvanud, et on kogu aeg koos ja teevad kõike koos. Mõtlesin, et mis siis ikka, mul on ruumi!”

Pikemalt loe kevadisest Kroonika kodu-erist