Ettevõtja ja ajakirjanik Helena-Reet Ennet, kes on elanud pikemat aega Ameerikas Los Angeleses leiab, et sealne rahvas pöörab tervislikele eluviisidele rohkem tähelepanu kui Eestis elavad inimesed, kirjutab ajakiri face|control.

“See, mida inimene ise teeb, jäägu tema teada, tema enda südametunnistusele, olgu selleks või kast alkoholi päevas. Oma tervis, oma otsus ja valik. Aga avalikult joomarluse pooldamine on minu meelest kuritegu, eriti arvestades noori, kes arvamusliidritest eeskuju võtavad,” usub portaali Gossip.ee juht Helena-Reet, et meedial on inimeste alkoholikultuuri kujundamisel arvestatav roll ning ajakirjandus ei peaks rõhutama ega soosima või kuidagi tunnustama “alkohoolikuid”.

“Välismaal hinnatakse väga kõrgelt tervist,” räägib Helena-Reet, kes ise ei häbene olla üritustel morsiklaasiga ega näe ka pattu, kui ihuüksi prae kõrvale klaasike veini juua: “Mul ei ole tähtpäevadel või esindusüritustel häbi seista klaas vett käes või kokku lüüa morsiklaasi, teisalt ei näe ma ka probleemi, kui teinekord täiesti ilma põhjuseta kasvõi üksi kodus toidu kõrvale veini degusteerin. Eelistan veini või šampanjat.”