Endalegi ootamatult lõi Mihkel Raud (41) Eesti raamatuturu segi oma ausa ja ropu esikteosega “Musta pori näkku”. Edu pole teda uhkeks teinud, kuid on toonud ta ellu uusi võimalusi, kirjutab ajakiri “Anne&Stiil”.

Mihkli elu peale raamatu ilmumist drastiliselt muutunud pole. “Ei ole eriliselt muutunud. Võib-olla nii palju, et saan nüüd endale natuke mõnusamat elu lubada, veidi pikemaid reise ja paremat sööki nautida. Teatud vabadusi olen ma tänu “Porile” juurde ostnud – võimalusi öelda ei, kui südametunnistus nõnda käsib. Kuigi nii meeletut varandust, nagu siit-sealt kuulnud ja lugenud olen, ma selle raamatuga nüüd kah ei teeninud,” räägib Raud.

“Kirjutamine on mu unistuste töö, ma võiksin kogu aeg kirjutada! Olen kirjutajana üsna süstemaatiline ja organiseeritud, mulle ei valmista mingit probleemi arvuti taha istuda ja kirjutada päevas valmis 10000 tähemärki. Ideed tulevad elust enesest. Kirjutamislainel olles ei loe ma teiste raamatuid ega vahi telekat, siis ma keskendun, kõik need kuud.”

Peagi on Raual ilmumas raamat “Sinine on sinu taevas”.