“Sõbrad. Nüüd on asi tõsine. Pirital on sajad luiged ja pardid jäänud jäätunud mere tõttu raskesse olukorda, süüa ei ole, luiged surevad… palun saada see postitus edasi. Luiged on suured ja vajavad palju toitu. Palun kõigil aidata, kes vähegi suutelised. Iga päästetud elu on tähtis!” kutsub lauljanna Hannah sõpru üles luikesid aitama.

“Lindude toitmine peab olema järjepidev tegevus ning sellises olukorras peaks tegelikult sekkuma Keskkonnaministeerium. Luiged ja pardid, kes on inimese toitmisega harjunud, ei lenda enam ära, soojematele maadele, mis seabki sellise karmi talve tõttu nende elu ohtu. Ise oleme kahjuks lindude loomuliku elukorralduse ära rikkunud ning neid toitma hakanud, nüüd peame ka sekkuma, et neid kevadeni aidata,” selgitas Hannah Gossip.ee-le.

“Kevad on varsti käes, natuke veel ja edasi saavad nad ise hakkama…. aga praegu oleks neile väga abi vaja,” räägib mures ja loomi armastav Hannah, kes ise on juba Londonis ja saab aidata vaid nõuga.

Praeguste külmadega on tõesti luikedel raske, sest süüa leida on keeruline. Samuti ei söö luiged ka igasugust toitu. Teadjad teavad rääkida, et leib ja sai pole luikedele kõige paremad. Soovitatakse rohkem rohelist ja erinevaid teri. Kes Pirital, Tallinnas või läheduses võiksid luikesid aidata! Miski ei tee tõesti rohkem heameelt, kui üks heategu :)

Vaata videot hädas luikedest: