Kuningas keeldus tükk aega Daniel Westling´ist rääkimast. Ka kuninganna Silvia oli arvamusel, et Ockelbo-poiss ei sobi kroonprintsessile. Kuid tulevane ämm Eva Westling oli printsess Victoria jaoks kogu aeg olemas. Tema abil sai printsess  hakkama raskete aegadega. Sellest kirjutab Johan T Lindvall uues raamatus, kirjutab Expressen.

Juba varasemalt on teada, et printsess Victoria´l on soojad tunded oma tulevase abikaasa Daniel Westling´i perekonna vastu. Pressikonverentsil, kus teatati Victoria ja Daniel´i kihlumisest, rääkis ta viimase perekonnast kui “fantastiliselt toredast ja soojast”. Kui lähedane suhe perekonnaga täpselt on, seda saab lugeda Johan T Lindvall´i äsjailmunud raamatust “Victoria – prinsessan privat”, mis lähedalt kirjeldab printsessi eraelu.

Tükk aega enne seda kui romantiline suhe avalikkuseni jõudis, sõitsid Victoria ja Daniel saladuskatte all koos Ockelbo´sse, Daniel´i kodukanti. Nad elasid tema lapsepõlvekodus, tagasihoidlikus punases ridaelamus, ning kroonprintsessile hakkas nii Daniel´i perekond kui ka kodukoht otsekohe meeldima. Ockelbo´s sai ta välja hingata. Esimene ajaleht, mis paari armastuse pildile jäädvustas, oli Expressen. Klassikaline suudluspilt on tehtud Ockelbo´s 2004 aasta lihavõttepühade ajal.

Kodus Stockholmis oli olukord natuke keerulisem. Võttis palju aega enne kui kuningas ja kuninganna tütre armastust Daniel Westling´i vastu tunnistasid. Raamatust selgub, et Eva Westling mängis sel perioodil Victoria elus suurt rolli.

“Milline peigmees?” küsis kuningas kui talt Westling´i kohta 2003 aasta sügisel päriti. Veel 2008 aasta suvel ei tohtinud Daniel Westling osa võtta kroonprintsessi ametlikust sünnipäeva tähistamisest Solliden´is. Raamatus räägitakse ka sellest, kuidas kuninganna Silvia vesteldes oma sõbrannadega avaldas kindlalt arvamust, et noorte suhe ei jää kestma. Daniel´i ema Ewa oli ainuke, kelle poole Victoria sai pöörduda:” Lõpuks oli see Ewa, kes – oma toe ja heade nõuannetega – päästis Daniel´i ja Victoria suhte.”

Herman Lindqvist, kes samuti on Victoria´st raamatu kirjutanud, on avalikult rääkinud konfliktist Victoria ja tema vanemate vahel, mille põhjustas tütre armastus Daniel´i vastu. “Ta on oma vanematele andestanud, et nad sellele suhtele vastu olid, ta ütleb, et vanemad soovivad oma lapsele alati parimat ja nad ei võinud ju teada, et Daniel´ist saab talle suur tugi tema töös. Kuid ta on täiesti teadlik, kuidas teatud ringkondades Daniel´isse suhtuti,” ütles ta ühes Lindqvist eelmise aasta oktoobris.