Aktiivsus- ja tähelepanuhäirega (ATH) laste kaitseks loodi internetilehekülg www.ath.ee, mis on suureks abiks õpetajatele ja lastevanematele saamaks esmast informatsiooni hüperaktiivsusest ning kasvatuslikest võtetest hüperaktiivsete laste kasvatamisel.

Eesti- ja venekeelsed tekstid kodulehele on koostanud Eesti Lastefondi (ELF) spetsialistid ning Eesti Psühhiaatrite Seltsi lastepsühhiaatrid. Uurimuste põhjal on ATH sümptomitega lapsi umbes 3-7%, rohkem on nende hulgas ülemäärase aktiivsuse ning impulsiivsusega, vähem keskendumisraskustega lapsi.

Sirje Grossmann-Loodi, ELFi juhataja sõnul on pea igas klassis ja lasteaiarühmas vähemalt üks ATH tunnustega laps. ?Laps ei oska seda küll öelda, kuid ta ootab end ümbritsevatelt täiskasvanutelt mõistvat ja teadmistega rikastatud käitumist. Üsna sageli on nende lastega ainsaks suhtlusviisiks keelamine-karistamine-kurjustamine ja märkamata jäävad nutikus ja loomingulisus, abivalmidus ning õrnus ja suur soov olla hea laps. Koduleht annabki teavet sellest, kuidas neid lapsi toetada ning nende kasvatamisega toime tulla?.

ELF aitab lapsevanemaid ja õpetajaid Tallinnas, Tartus, Viljandis ja Pärnus kord kuus kogunevates tugirühmades, mis keskendunud ATH sümptomitele ja sellega toimetulekule kodus ja koolis. Igas linnas tugirühma pole, aga lapsi, kes ootavad täiskasvanutelt toetavat ja abistavat käitumist, on päris palju. Euroopa Sotsiaalfondi rahastatud projekt Tugistruktuurid hüperaktiivsetele koolilastele?, mille toel valmis ka internetilehekülg, võimaldab sel aastal luua uusi tugirühmi ja õpetaja-koolitusi.