N, 11. märts 2010 18:00, Jõhvi kontserdimaja, Jõhvi

Jõhvi Balletifestival 2010

Neljapäev, 11. märts – LASTEPÄEV
   kell 18.00 Laste Balletigala

R, 12. märts 2010 19:00, Jõhvi kontserdimaja, Jõhvi

“COPPELIA”
Léo Delibes’i ballett Ernst Theodor Amadeus Hoffmanni jutustuse “Uneliivamees” ainetel
Maailmaesietendus 2. mail 1870 Opéra Paris’s
Esietendus Rahvusooper Estonias 4. märtsil 2010

Koreograaf-lavastaja: Ronald Hynd
Muusikaline juht ja dirigent: Mihhail Gerts
Dirigendid: Erki Pehk, Risto Joost
Kunstnik: Roberta Guidi di Bagno
Koreograafi assistent: Lyn Vella Gatt

1870. aastal Opéra Paris’s esietendunud “Coppéliat” saatis esietendusest alates suur publikumenu ja nii on see kaunis ballett püsinud teatrite repertuaaris pea poolteist sajandit. Ronald Hyndi koreograafia on juba mitu hooaega vaimustanud English National Ballet’ publikut. Koreograafia põhineb Marius Petipa versioonil ja pakub kaunist klassikat Delibes’i imelise muusika saatel.

Mänguasjameister doktor Coppélius on loonud endale elusuuruses nuku Coppélia ja tema ainsaks sooviks on nukk ellu äratada. Kui Coppéliusele näib, et see on tal viimaks õnnestunud selgub, et noored armastajad Swanilda ja Franz on mänginud talle vingerpussi. Lugu saab läbi eksituste ja seikluste õnneliku lõpu Swanilda ja Franzi rõõmsal pulmapeol.

“Selles loos pole printsi ega printsessi. Lugu räägib külainimestest, poisist ja tüdrukust, kelle armastus on väga lihtne – pole luike ega uinuvat kaunitari. Usun, et seepärast ongi “Coppélia” olnud balletina nii populaarne, et inimesed saavad end tegelastega samastada. See on väga armas lugu.”
   (Ronald Hynd)