Vilja Savisaar (47) on eluga Brüsselis harjunud. Ajakiri Naised uuris, millised on tööka naise suurimad tööalased eesmärgid. “Kuna ma töötan transpordi – ja turismikomisjoni liikmena, on minu valdkonnaks kõik üleeuroopalised transpordiga seotud küsimused,” räägib Vilja Savisaar.

“Näiteks on meie suurprobleem praegu lennuliikluse ohutus. Aga ka pikamaa-autojuhtide töö- ja olmetingimuste parandamine, uue merenduspoliitika strateegia väljakujundamine aastaks 2018. Need on praegu olulisemad suured teemad. Mis Eestisse puutub, siis on meil südameasi Rail Balticu projekt. Loodame, et vähemalt meie ametiaja jooksul saavad paika põhilised Tallinna-Euroopa kiirraudtee rahastamise küsimused ja kunagi saab rongiga Eestist Euroopasse sõita.”

Peaaegu igal nädalal sõidab Vilja Brüsselist Eestisse. “See on väsitav, aga koduigatsus, harjumus ja inimesed kutsuvad tagasi. Euroopas käin ikkagi tööl. Teiseks on mul siin ka kohustusi seoses Ida-Tallinna Keskhaigla nõukogu esimehe tööga, mis on mulle lausa hobi eest.”