Esmaspäeva õhtul, 22.veebruaril kell 19:00, avab kunstnik Meru Soo Soo Galeriis oma esimese galeriinäituse, mille pealkirjaks Meru “Night Mare”.

“Nightmare” ehk luupainaja või lihtsalt ebameeldiv unenägu, mille tähendusi on tõlgendatud ka kui paha naissoost vaimu, kes vaevab magajaid, tekitades neil lämbumistunde, andis autorile uueks näituseks inspireeriva tõuke…..

Äratus!!!

Õnneks on kõik Meru senised maalid olnud alati värvidest pakatavad ja positiivsed. “Kõik koledad, kurjad, ebameeldivad ja külmad asjad siin elus lihtsalt ei vii edasi;” põhjendab Meriliis, “oluline on ikka liikuda pimedusest valguse poole!”

MeruNight Mare” näituse puhul on tegemist maalidega, mis oma värvilisuses proovivad vaatajaga suhelda,  neile hinge kapata ja võluda oma ilu ning metsikusega nagu seda võiks teha üks tõeline “night mare” ehk öö mära või lihtsalt öeldes ööhobu.

“Seda, kuidas aga öökaamosega kohtudes käituda ning teda taltsutada, näeb kohale tulles iga vaataja juba kindlasti ise,” lubab autor, et külmaks ei jäta need värvilised kunstiteosed kedagi kindlasti. “Näituse idee on tuua lumise valge talve sisse ka veidi värvi ning rohkem soojust ja positiivsust.”

Kunstnik Martin Saarele on Meru väga julge värvipaleti kasutus alati meeldinud; “Ühelt töölt võib leida puhtaid toone roosast lillani ja salatirohelisest punaseni. Esmalt naivistlikuna tunduvad tööd saavad teise tähenduse kui nendesse natuke rohkem süveneda. Meil kõigil on unenägusid, aga ma pole näinud et keegi oleks neid nii hästi suutnud lõuendile panna. Merul on see õnnestunud,” kommenteerib Saar.

Näitus on avatud Soo Soo Galeriis 22. veebruarist kuni 9. märtsini.

Kunstnik Meru töid on varem saanud näha Stereo Lounge’i, UpUp Lounge’i ja Vertigo seinu kaunistamas. Ennast iseloomustab kaunis kunstnik veel ka läbi oma suure lemmiku – sürrealist Salvadore Dali. “Eriti meeldis mulle Dali loodud telefon, mille toruks oli homaar ja igakord kui ta restoranis homaari tellis, oli ta pettund, et talle telefoni ei toodud. Ma olen natuke samasugune,” tõdeb Meriliis. Just kunstiga tegelemine on teda paljuski vabastanud reeglite kammitsatest. Eraldi toob neiu välja, et armastab väga maalida ingleid, sest sarnaselt Daliga tunneb ka tema igasugusest unelmast tõelist rõõmu vaid siis kui see unelm võiks olla tõelisus. “Järelikult, kui ma tunnen rõõmu ingellike kujutiste maalimisest, lähtun usust, et inglid on olemas. Võibolla kohtame inglites omaenese parimat mina, seda teist, keda tunneb Jumal ja keda oleme kohustatud realiseerima. Niiet – kui keegi on halb siis ma ikka usun, et ta on hea.”  Meru käekirja tunneb kaugelt ära!