Kuulus briti moedisainer Alexander McQueen, 40, leiti surnult. Ta võttis endalt elu vaid nädal pärast ema surma, kirjutab The Sun ja vahendab Aftonbladet.

Alexander McQueen valiti Suurbritannias neli korda aasta disaineriks. Kolm aastat tagasi sooritas enesetapu ületoosi läbi moekunstniku lähedane sõber Isabella Blow, kes mängis suurt rolli McQueen´i eduka karjääri kujunemisel. Oma disainerinime lõi Alexander McQueen 90-ndatel aastatel ning on muuhulgas loonud rõivaid ka prints Charles´ile.

Üks allikas maailmakuulsa disaineri kontoris ütleb saidile dailymail.com: “See on traagiline kaotus, kuid me ei taha praegu seda kommenteerida, mõeldes tema perekonna peale.”

Ajalehe The Sun andmetel poos McQueen end oma Londonis asuvas villas üles. Nädal aega tagasi suri ta ema Joyce. Pärast seda oli McQueen sügavas depressioonis.

“Temast hakatakse puudust tundma mitte vaid ta loomingu pärast, vaid ka tema mässulise nägemuse pärast elule ja moekunstile, ütleb Nina Johansson, Aftonbladeti moeekspert. Ta lisab:” McQueen ei kartnud kunagi provotseerida või öelda täpselt, mida ta mõtleb.”

Alexander McQueen´i kodulehel seisab hetkel: “We are back shortly”.