Rainer Nõlvak (43), kes võitis tuntuse projekti “Teeme ära” eesotsas, lükkab ümber külajutu, et pärast tema avalikkuse ees tehtud ettepanekut venelastega ära leppida on ta õelate kriitikute eest põgenenud oma projekti jüngritega Indiasse.

Rainer Nõlvak naudib praegu hoopis rahu Hiiumaal, oma pruudi Astrid Böningi (29) juures – Astrid on Käina koolis muusikaõpetaja. “Sõitsin autoga üle mere. Paar pragu oli. Jäätee ei ole veel ametlikult avatud, aga laevadega oli mingi arusaamatus. Käin Hiiumaal päris tihti ja otsin siin endale kohta, aga ei ole veel leidnud. Kirjutan vaikselt, proovin tööd teha. Siin on lumi ja rahu,” räägib Rainer ajakirjale Kroonika.

Nõlvak on ilmselgelt rahul, et kahes India linnas, Delhis ja Bangalores, tegutsevad tema projekti “Teeme ära!” jüngrid: “Tegid Delhis just proovi ja said huvitava tagasiside. Seal peab kaardistama puhtaid laike, mitte prügi. Indias on see mõtteviisi ja sisemiste väärtuste muutmise üritus. Kultuur on ju seal väga sügav ja and võivad ka mõista ja muuta oma harjumusi.”